|
|
Közkívánatra: Fórum! |
|
Témaindító hozzászólás
|
2011.10.02. 13:52 - |
Kedves Barátaim!
Ez a Portál amolyan otthon. Minden megtalálható itt. A videó felvételeken újra és újra láthatjuk
Norbi fellépéseit. A koncert élménybeszámolókat azok is szívesen olvashatják akik csak így lehetnek
ott egy egy fellépésen. A friss hírekben naprakész információhoz jutunk Norbival kapcsolatban.
Olvasgathatunk verseket, vicces zanzákat, különleges Haiku verseket. Az eszperente sarok is jó
szórakozást nyújt alkotónak és olvasónak egyaránt. Gyönyörködhetünk a szebbnél szebb fotókban,
amit szintén a portál lakói készítenek.
De egyvalami még hiányzik a portál "háztartásából".
Mégpedig a konyha.
Nem is olyan elhanyagolható dolog az evés. Olyan sokféle emberek gyűltünk itt össze.
A testet is kellene táplálni! Mi rajongók az Ország legkülönbözőbb pontjain lakunk, sőt vannak
közöttünk, akik a határainkon túl élnek. Érdekes emberek, érdekes szokásokkal és különleges
egyedi tájegységükre jellemző ételeikkel.
Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy gyűjtsük össze egy csokorba a kedvenc ételeinket.
Ismertessük meg egymást, saját ételeinkkel, ízeinkkel és ötleteinkkel. Biztosan nagyon érdekes
és különböző ételek kerülhetnek terítékre a Portál asztalán.
Norbiról tudjuk, hogy kedvenc ételei közé tartozik a Pipi és Gyöngytyúk húsleves főtt hússal.
A csirke és pulykamell filé rántva is jöhet minden mennyiségben.Kedvenc körete a burgonya.
Püré, sült, zelleres és még sok más formában. A sült karaj is élen jár. A francia saláta is jöhet.
A nyuszipörköltet kifejezetten kéri. A süteményben nem válogat, viszont tévedésben voltunk eddig,
mert úgy tudtuk, az almás pite a kedvence. Nem! Mindenféle kevert gyümölcsös tésztát szeret, kivéve
az almás pitét. Vesztésre áll a pogácsa is! De egy jó kis hazai krémest se dobna hozzánk!
Arra gondoltam, hogy főzzünk mindenféle finomságot Norbi és egymás kedvére! Miután Ő is szeret
a konyhában tevékenykedni, ha ideje engedi, talán ízleni fog a mi főztünk is.
Ezennel megterítem az asztalt és elsőként Norbi egyik kedvencét tálalom fel!
Jó étvágyat, jó főzést és jó kedvet kívánok !
Szeretettel: Zsuzsa |
[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]
Drága nene!
Megint istenit alkottál! |
TEPERTŐS POGÁCSA
Tészta: 50 dkg liszt, 2 dl tej, csip.cukor, 3 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 15 dkg margarin, só ízlés szerint, 25 dkg darált tepertő. + 1 tojás a kenéshez.
Elkészítés: A hozzávalókból közepesen lágy kelt tésztát készítünk, kelesztjük, /nem kell túl sokáig, mert a hajtogatások közben pihentetni kell/ kinyújtjuk. Megkenjük a darált tepertővel, feltekerjük mint a bejglit, és a sodrófával jól kilapogatjuk. A két oldalát felhajtjuk, és 30 percig pihen, ezt a műveletet összesen 3x ismételjük. /nagyon szép leveles lesz/. Kinyújtjuk, berácsozzuk, és szaggatjuk, tetejüket lekenjük a tojással, zsírral v olajjal kikent sütőlemezen pirosra sütjük.
Másfél adagból lett 2 sütőlemeznyi pogi. Jó étvágyat hozzá!!!
|
Drága Nene!
Fanta szeleted kerekben is klassz, de -már ne haragudj- én a fiaidat is megcsodáltam!
Gratulálok!
|
Zsu,köszi a fáradozást.Annyit fűznék hozzá,hogy tortaformában a kocsonyát elég fél adagból készíteni,mert azért ez nem akkora mint egy tepsinyi cucc. |
FANTA SZELET recept alapján TORTA : Peti szülinapjára
Tészta: 8 tojás sárgáját, 8 ek. cukorral 1 dl étolajjal, 4 ek langyos vízzel kikeverünk, hozzáadunk 6 ek lisztet, 2 ek kakaóport, 1 cs.sütőport, és a tojások keményre vert habját. Kisütjük. Ez egy gáztepsi adag.
Krém: 2 egész túró, 1 cs. van.cukor, citrom reszelt héjja és leve ízlés szerint/kóstolj :) /,25 dkg cukor, 20 dkg margarin, és 3 dl Hulala felverve és hozzákeverve.
A tésztát vékonyan bekentük kajszi lekvárral, erre a túrókrémet kentük.
Kocsonya: 7 dl folyadék /a mienk Jaffa szörp, de lehet Fanta narancs, vagy Mirinda narancs/ + 2 cs.Vanilia pudingport felfőzünk,és dermedés előtt szépen rákenjük. Lehűtjük, és már fogyasztható is.
Jó étvágyat hozzá!
|
Kedves Torkos Tamara! Gyere máskor is,nézelődj kedvedre!! |
Kösznjük Kedves Tamara!
Máris nagyobb és jobb kedvem lett! |
Sziasztok KonyhaTündérek !
Szuper amit itt műveltek!!! Több mindent kipróbáltam, és jól sikerült!!!!!
A lényeg: rövid idő alatt nagyon finomakat!!!
További jó tündérkedést !!!
|
Drága Desiree!
Ez Istenien néz ki! |
Kedves Zsuzsa Ágnes napra ajánlotta a Mézes kuckót, tőlem pedig fogadjátok szintén ennek a napnak az alkalmából!
Florentin-szelet
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 1 kk.sütőpor, csipet só, 18 dkg vaj/margarin, 9 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás
a kenéshez: 10 dkg aszalt vegyes gyümölcs, 1,25 dl tejszín, 5 dkg méz, 5 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg szeletelt mandula
a díszítéshez: 20 dkg tortabevonó
A tésztához valókat összegyúrom, fóliába csomagolom és fél órára hűtőbe teszem pihenni.
A kenéshez valókat egy lábasban összeolvasztom, a gyümölcsöket apróra vágom és a szirupba öntöm, legvégül beleszórom a mandulát.
A tésztát kinyújtom, egy nagy gáztepsit kibélelek sütőpapírral és a tésztát belehelyezem. A mandulás keveréket egyenletesen elkenem rajta,
és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütöm.
A sütőből kivéve hagyom kihűlni, majd 2x5 cm-es szeletkékre vágom. A szeletkék két végét (1-1 cm), gőz felett megolvasztott tortabevonóba mártom.
Sütőrácsra helyezem, hagyom megszáradni.
Puszi mindenkinek! :)
|
Drága Zsuzsa! Ezt a levest én is kipróbálom, biztos finom! A sütidet többször vissza kell néznem (olvasnom).
Köszönöm! |
Bagóca leves (diétásan)
A bagócát ( csicseri borsó ) előző nap, mint a babot beáztatjuk és jó puhára főzzük. ( Bevallom, én a befőző automatámban a nyáron előre készítem az alapanyagot ) !
Mielőtt kész lenne 5-6 gerezd fokhagymát beleaprítunk és ha már jó puhára főtt, az egészet alaposan össze turmixoljuk.
A tetejére snidlinget szórunk és tálaljuk.
ISTENI finom!
|
Mézes kuckó
Tésza: 60. dkg. liszt
5. dkg. zsír
3 ek. olvasztott méz
2. egész tojás
25. dkg. porcukor
1. kk. szódabikarbona
5. Ek. tej
A recept szerint vízfürdő felett összeállítani a tésztát. de én egyszerűen csak beletettem a Microba és egy perc alatt az átmelegedett összetevőket összedolgoztam.
Három cipót formázva, az egyiket tetszés szerint kakaóval és tejjel átgyúrjuk.
A két sima cipóból egy tepsi aljára lapot nyújtunk és előmelegített sütőben kisütjük. A harmadik kakaós lapból 12 rudat formázunk és kisütjük.
Krém: 8. dl. tej
2. cs. vanilia pudingpor,
2. Ek. liszt
2. cs. vaniliás cukor.
Ezeket összefőzzük.
25. dkg. porcukor és
25. dkg. Ráma margarint összedolgozunk.
Ha a krém kihűlt, akkor a kettőt összedolgozzuk.
Csokoládé máz: 2-3 Ek. kakópor, egy diónyi Ráma, 4-5 Ek. cukor. Pici vízzel összeforraljuk és még melegen a tésztára kenjük.
A megadott mennyiség két rúdhoz elegendő.
A kisült lapot harmadoljuk és a középső részt megkenjük a krémmel. Ráhelyezünk három kakaós rudat, majd ismét krémet , aztán két rudat, majd krémet és a végén egy kakaós rúd kerül a tetejére. A másik két harmad lapot az oldalához igazítjuk. Csokoládéval bevonjuk és állni hagyjuk.
Az Ágneseknek Névnapjuk alkalmából szeretettel! |
Egyszerű túrós pogácsa
A 25 dkg áttört túrót (tehéntúrót és juhtúrót használtam fele-fele arányban), a 25 dkg margarint, a 25 dkg lisztet, 1 cs sütőport, 1 tojást és sót ízlés szerint
Összedolgozzuk és egy órára hűtőbe rakjuk pihenni:
Deszkán 2-3 centi magasra kinyújtjuk (ezen a képen világosan látszik, hogy mennyire nem tudok tésztát nyújtani.)
Kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal (én most nem tettem rá se sajtot, se szezámmagot).
Előmelegített sütőben 180 fokon kisütjük.
|
Diós aprósütemény
A 6 dkg diót kézi mixerrel ledaráltam. A barnacukrot - mivel csak nagyon-nagyon ritkán használok porcukrot - ugyancsak kézi mixerrel porcukorrá őröltem:
A 20 dkg vajat/margarint, 30 dkg lisztet (én teljes kiőrlésű tönkölylisztet és réteslisztet hsználtam fele-fele arányban), 6 dkg porcukorrá őrölt barnacukrot és a 2-3 tojássárgáját egy tálba teszem:
A hozzávalókat összegyúrtam, aztán 20 percig pihentettem:
Kb. fél cenit vastagságúra nyújtottam és kiszaggattam. Középmeleg sütőben 15 percig sütöttem. Még melegen meghintettem a barnacukorból készített porcukorral.
|
Jaj Nene! Úgy hiányzott már a konyhából ez a hangulat! Köszönöm! Picúrod meg nagyon figyel! Egy rocker szakács a hintalovon!
A szalakáliról meg az jut az eszembe, hogy régen, amikor anyu sütött vele, és kérdeztem hogy ez mifene szag, azt mondta : kecskepisi.
Na de azért kipróbálom, mert alig tudok sósat. Mindig csak az édes(ség)!
|
E fiúból pap, ......akarom mondani szakács lesz ! akárki meglátja !!!!!!!!!!!
|
Szalakális perec
50 dkg liszt, 1 Rama, 2 tojás sárgája, só, kevés tejben feloldott szalagáré ( szalakáli ) és tejföl amennyit felvesz, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. Majd ismét amíg az anyag el nem fogy.
Gyúrás közben és süléskor is szagos lesz tőle a konyha, de a végeredmény finom omlós-ropogós sörkorcsolya lesz.
|
... és aztán Anikó gyümölcskenyeret az icipici Dodika és Andalka mind megette!
(Nem is, csak a felének a felét ) |
[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]
| |
|
|
|
Király L. Norbi blogja |
|
2014.06.02. 13:10
2014.05.07. 22:17
| |
|
Koncertek, egyéb események |
|
2024. November
H | K | S | C | P | S | V | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 |
|
| | |
|
Az oldal támogatói |
|
Legújabb kreditfeltöltő Támogatóink:
Seneva
Desiree
Nyerges
Akela
VargánéZsuzsa
Nene
Zsóka
Tubimami
Újabb kreditfeltöltő Támogatóink:
Silu, Nyerges, Rafael
Rya, Seneva, VargánéZsuzsa
Cserzsóka51, Vandavivi, Timi76
Szelen, LadyDiana, TNori89
Bogi, Anikó, Desiree
Margaréta, Tubimami, Andal
Dondenene, Tubibabi, BZsuzsi
Tücsike
Korábbi Támogatóink:
Csillag, Stella, Makifej
Niki1215, Marcsi65, Baranyfelhobodorito
Telaviv, Varganezsuzsa, Nyerges
NETboszi, Silu, Akela51
Timi76, EzjuLájkit, Seneva
Rannien, Rocknagyi70, Nebraska
Emy
| |
|
|