Király L. Norbi és rajongói oldala

 
 

 




























 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A portál szerkesztői

Az oldalt a rajongók szerkesztik.
Adminisztrátorok:

Andal: akun55@gmail.com
Cilike: cilike0722@gmail.com
Anikó: gpklnrk@freemail.hu
Captain: janeway73@gmail.com
Xfaktor:
xfaktorgportal@gmail.com, xfaktor@c2.hu

Köszönet a portálon illusztrációként használt fotók készítőinek:

Tnóri, Seneva, Silu, Fábián Gábor, Party ZOO, Divatikon, Streit Gábor Bora, KLN LFT, Kiss Laci


OLDALTÉRKÉP

 

 
Látogatottság
Indulás: 2010-09-04
 
Mystat számláló

Jelenleg  látogató jár EZEN az oldalon!

ingyen webstatisztika

 
Közkívánatra: Fórum!
Fórumok : Wooooow, ez Király! : Norbilandia konyhája Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
varganezsuzsa

2011.10.02. 13:52 -

Kedves Barátaim!


Ez a Portál amolyan otthon. Minden megtalálható itt. A videó felvételeken újra és újra láthatjuk
Norbi fellépéseit. A koncert élménybeszámolókat azok is szívesen olvashatják akik csak így lehetnek
ott egy egy fellépésen. A friss hírekben naprakész információhoz jutunk Norbival kapcsolatban.
Olvasgathatunk verseket, vicces zanzákat, különleges Haiku verseket. Az eszperente sarok is jó
szórakozást nyújt alkotónak és olvasónak egyaránt. Gyönyörködhetünk a szebbnél szebb fotókban,
amit szintén a portál lakói készítenek.

De egyvalami még hiányzik a portál "háztartásából".
Mégpedig a konyha.

Nem is olyan elhanyagolható dolog az evés. Olyan sokféle emberek gyűltünk itt össze.
A testet is kellene táplálni! Mi rajongók az Ország legkülönbözőbb pontjain lakunk, sőt vannak
közöttünk, akik a határainkon túl élnek. Érdekes emberek, érdekes szokásokkal és különleges
egyedi tájegységükre jellemző ételeikkel.
Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy gyűjtsük össze egy csokorba a kedvenc ételeinket.
Ismertessük meg egymást, saját ételeinkkel, ízeinkkel és ötleteinkkel. Biztosan nagyon érdekes
és különböző ételek kerülhetnek terítékre a Portál asztalán.

Norbiról tudjuk, hogy kedvenc ételei közé tartozik a Pipi és Gyöngytyúk húsleves főtt hússal.
A csirke és pulykamell filé rántva is jöhet minden mennyiségben.Kedvenc körete a burgonya.
Püré, sült, zelleres és még sok más formában. A sült karaj is élen jár. A francia saláta is jöhet.
A nyuszipörköltet kifejezetten kéri. A süteményben  nem válogat, viszont tévedésben voltunk eddig,
mert úgy tudtuk, az almás pite a kedvence. Nem! Mindenféle kevert gyümölcsös tésztát szeret, kivéve
az almás pitét. Vesztésre áll a pogácsa is! De egy jó kis hazai krémest se dobna hozzánk!

Arra gondoltam, hogy főzzünk mindenféle finomságot Norbi és egymás kedvére! Miután Ő is szeret
a konyhában tevékenykedni, ha ideje engedi, talán ízleni fog a mi főztünk is.

Ezennel megterítem az  asztalt és elsőként Norbi  egyik kedvencét tálalom fel!

Jó étvágyat, jó főzést és jó kedvet kívánok !

Szeretettel: Zsuzsa

[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

varganezsuzsa Előzmény | 2012.02.01. 14:38 - #123

Drága nene!

Megint istenit alkottál!


nene Előzmény | 2012.02.01. 14:37 - #122

TEPERTŐS POGÁCSA
 
 
Tészta: 50 dkg liszt, 2 dl tej, csip.cukor, 3 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 15 dkg margarin, só ízlés szerint, 25 dkg darált tepertő. + 1 tojás a kenéshez.
 
Elkészítés: A hozzávalókból közepesen lágy kelt tésztát készítünk, kelesztjük, /nem kell túl sokáig, mert a hajtogatások közben pihentetni kell/ kinyújtjuk. Megkenjük a darált tepertővel, feltekerjük mint a bejglit, és a sodrófával jól kilapogatjuk. A két oldalát felhajtjuk, és 30 percig pihen, ezt a műveletet összesen 3x  ismételjük. /nagyon szép leveles lesz/. Kinyújtjuk, berácsozzuk, és szaggatjuk, tetejüket lekenjük a tojással, zsírral v olajjal kikent sütőlemezen pirosra sütjük.
 
 Másfél adagból lett 2 sütőlemeznyi pogi. Jó étvágyat hozzá!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Desiree Előzmény | 2012.02.01. 11:09 - #121

Drága Nene!

Fanta szeleted kerekben is klassz, de  -már ne haragudj- én a fiaidat is megcsodáltam!

Gratulálok!

 


nene Előzmény | 2012.01.31. 22:16 - #120

Zsu,köszi a fáradozást.Annyit fűznék hozzá,hogy tortaformában a kocsonyát elég fél adagból készíteni,mert azért ez nem akkora mint egy tepsinyi cucc.


nene Előzmény | 2012.01.31. 20:03 - #119

FANTA  SZELET recept alapján TORTA : Peti szülinapjára
 
 
Tészta: 8 tojás sárgáját, 8 ek. cukorral 1 dl étolajjal, 4 ek langyos vízzel kikeverünk, hozzáadunk 6 ek lisztet, 2 ek kakaóport, 1 cs.sütőport, és a tojások keményre vert habját. Kisütjük. Ez egy     gáztepsi adag.
 
Krém: 2 egész túró, 1 cs. van.cukor, citrom reszelt héjja és leve ízlés szerint/kóstolj :) /,25 dkg cukor, 20 dkg margarin, és 3 dl Hulala felverve és hozzákeverve.
 
A tésztát vékonyan bekentük kajszi lekvárral, erre a túrókrémet kentük.
 
Kocsonya: 7 dl folyadék /a mienk Jaffa szörp, de lehet Fanta narancs, vagy Mirinda narancs/ + 2 cs.Vanilia pudingport felfőzünk,és dermedés előtt szépen rákenjük. Lehűtjük, és már fogyasztható is.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
 
 
 

nene Előzmény | 2012.01.25. 21:04 - #118

Desi!  Nagyon guszta!!


nene Előzmény | 2012.01.25. 21:04 - #117

Kedves Torkos Tamara! Gyere máskor is,nézelődj kedvedre!!


varganezsuzsa Előzmény | 2012.01.25. 15:49 - #116

Kösznjük Kedves Tamara!

Máris nagyobb és jobb kedvem lett!


Torkos Tamara Előzmény | 2012.01.25. 15:40 - #115

Sziasztok KonyhaTündérek !

Szuper amit itt műveltek!!! Több mindent kipróbáltam, és jól sikerült!!!!!

A lényeg: rövid idő alatt nagyon finomakat!!!

További jó tündérkedést !!!

 


varganezsuzsa Előzmény | 2012.01.24. 21:44 - #114

Drága Desiree!

Ez Istenien néz ki!


Desiree Előzmény | 2012.01.24. 21:43 - #113

Kedves Zsuzsa Ágnes napra ajánlotta a Mézes kuckót, tőlem pedig fogadjátok szintén ennek a napnak az alkalmából!
 
Florentin-szelet
 
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 1 kk.sütőpor, csipet só, 18 dkg vaj/margarin, 9 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás
                 a kenéshez: 10 dkg aszalt vegyes gyümölcs, 1,25 dl tejszín, 5 dkg méz, 5 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg szeletelt mandula
                 a díszítéshez: 20 dkg tortabevonó
 
A tésztához valókat összegyúrom, fóliába csomagolom és fél órára hűtőbe teszem pihenni.
A kenéshez valókat egy lábasban összeolvasztom, a gyümölcsöket apróra vágom és a szirupba öntöm, legvégül beleszórom a mandulát.
 
A tésztát kinyújtom, egy nagy gáztepsit kibélelek sütőpapírral és a tésztát belehelyezem. A mandulás keveréket egyenletesen elkenem rajta,
és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütöm.
 
A sütőből kivéve hagyom kihűlni, majd 2x5 cm-es szeletkékre vágom. A szeletkék két végét (1-1 cm), gőz felett megolvasztott tortabevonóba mártom.
Sütőrácsra helyezem, hagyom megszáradni.
 
Puszi mindenkinek! :)
 
 
 
 
 

Desiree Előzmény | 2012.01.22. 20:45 - #112

Drága Zsuzsa!  Ezt a levest én is kipróbálom, biztos finom! A sütidet többször vissza kell néznem (olvasnom). 

Köszönöm! 


varganezsuzsa Előzmény | 2012.01.21. 16:53 - #111

Bagóca leves (diétásan)

 

A bagócát ( csicseri borsó ) előző nap, mint a babot beáztatjuk és jó puhára főzzük. ( Bevallom, én a befőző automatámban a nyáron előre készítem az alapanyagot ) !

Mielőtt kész lenne 5-6 gerezd fokhagymát beleaprítunk és ha már jó puhára főtt, az egészet alaposan össze turmixoljuk.

A tetejére snidlinget  szórunk és tálaljuk.

 

ISTENI finom!

 

 


varganezsuzsa Előzmény | 2012.01.21. 16:13 - #110

Mézes kuckó

Tésza: 60. dkg. liszt
            5. dkg. zsír
            3 ek. olvasztott méz
            2. egész tojás
            25. dkg. porcukor
            1. kk. szódabikarbona
             5. Ek. tej
A recept szerint vízfürdő felett összeállítani a tésztát. de én egyszerűen csak beletettem a Microba és egy perc alatt az átmelegedett összetevőket összedolgoztam.
Három cipót formázva, az egyiket tetszés szerint kakaóval és tejjel átgyúrjuk.
A két sima cipóból egy tepsi aljára lapot nyújtunk és előmelegített sütőben kisütjük. A harmadik kakaós lapból 12 rudat formázunk és kisütjük.

Krém: 8. dl. tej
          2. cs. vanilia pudingpor,
          2. Ek. liszt
          2. cs. vaniliás cukor.
Ezeket összefőzzük.

          25. dkg. porcukor és
          25. dkg. Ráma margarint összedolgozunk.

Ha a krém kihűlt, akkor a kettőt összedolgozzuk.

Csokoládé máz: 2-3 Ek. kakópor, egy diónyi Ráma, 4-5 Ek. cukor. Pici vízzel összeforraljuk és még melegen a tésztára kenjük.

A megadott mennyiség két rúdhoz elegendő.
A kisült lapot harmadoljuk és a középső részt megkenjük a krémmel. Ráhelyezünk három kakaós rudat, majd ismét krémet , aztán két rudat, majd krémet és a végén egy kakaós rúd kerül a tetejére. A másik két harmad lapot az oldalához igazítjuk. Csokoládéval bevonjuk és állni hagyjuk.

 

 

 

 

 

 

 

Az Ágneseknek Névnapjuk alkalmából szeretettel!


Anikó Előzmény | 2012.01.08. 13:17 - #109

Egyszerű túrós pogácsa


A 25 dkg áttört túrót (tehéntúrót és juhtúrót használtam fele-fele arányban), a 25 dkg margarint, a 25 dkg lisztet, 1 cs sütőport, 1 tojást és sót ízlés szerint



 

Összedolgozzuk és egy órára hűtőbe rakjuk pihenni:

 

 

Deszkán 2-3 centi magasra kinyújtjuk (ezen a képen világosan látszik, hogy mennyire nem tudok tésztát nyújtani.)
 

 


Kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal (én most nem tettem rá se sajtot, se szezámmagot).

 

 

Előmelegített sütőben 180 fokon kisütjük.

 

 

 

 


Anikó Előzmény | 2012.01.08. 13:00 - #108

Diós aprósütemény 

A 6 dkg diót kézi mixerrel ledaráltam. A barnacukrot - mivel csak nagyon-nagyon ritkán használok porcukrot - ugyancsak kézi mixerrel porcukorrá őröltem:
A 20 dkg vajat/margarint, 30 dkg lisztet (én teljes kiőrlésű tönkölylisztet és réteslisztet hsználtam fele-fele arányban), 6 dkg porcukorrá őrölt barnacukrot és a 2-3 tojássárgáját egy tálba teszem: 
 

 

A hozzávalókat összegyúrtam, aztán 20 percig pihentettem:



 

Kb. fél cenit vastagságúra nyújtottam és kiszaggattam. Középmeleg sütőben 15 percig sütöttem. Még melegen meghintettem a barnacukorból készített porcukorral.

 

 


Desiree Előzmény | 2012.01.04. 12:07 - #107

Jaj Nene! Úgy hiányzott már a konyhából ez a hangulat! Köszönöm! Picúrod meg nagyon figyel! Egy rocker szakács a hintalovon!

A szalakáliról meg az jut az eszembe, hogy régen, amikor anyu sütött vele, és kérdeztem hogy ez mifene szag, azt mondta : kecskepisi.

Na de azért kipróbálom, mert alig tudok sósat. Mindig csak az édes(ség)!

 


varganezsuzsa Előzmény | 2012.01.03. 20:36 - #106

E fiúból pap, ......akarom mondani szakács lesz ! akárki meglátja !!!!!!!!!!!


nene Előzmény | 2012.01.03. 20:33 - #105

 Szalakális perec

 

50 dkg liszt, 1 Rama, 2 tojás sárgája, só, kevés tejben feloldott szalagáré ( szalakáli ) és tejföl amennyit felvesz, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. Majd ismét amíg az anyag el nem fogy.

Gyúrás közben és süléskor is szagos lesz tőle a konyha, de a végeredmény finom omlós-ropogós sörkorcsolya lesz.
 
 
 
 

Andal Előzmény | 2012.01.02. 23:52 - #104

... és aztán Anikó gyümölcskenyeret az icipici Dodika és Andalka mind megette!

(Nem is, csak a felének a felét  )


[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

 
Király L. Norbi blogja
Friss bejegyzések
2014.06.02. 13:10
2014.05.07. 22:17
Friss hozzászólások
 
Koncertek, egyéb események
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 

 

Az oldal támogatói

Legújabb kreditfeltöltő Támogatóink:

Seneva
Desiree
Nyerges
Akela
VargánéZsuzsa
Nene
Zsóka
Tubimami

 

Újabb kreditfeltöltő Támogatóink:

Silu, Nyerges, Rafael
Rya, Seneva, VargánéZsuzsa
Cserzsóka51, Vandavivi, Timi76
Szelen, LadyDiana, TNori89
Bogi, Anikó, Desiree
Margaréta, Tubimami, Andal
Dondenene, Tubibabi, BZsuzsi
Tücsike

Korábbi Támogatóink:

Csillag, Stella, Makifej
Niki1215, Marcsi65, Baranyfelhobodorito
Telaviv, Varganezsuzsa, Nyerges
NETboszi, Silu, Akela51
Timi76, EzjuLájkit, Seneva
Rannien, Rocknagyi70, Nebraska
Emy

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?