|
|
Közkívánatra: Fórum! |
|
Témaindító hozzászólás
|
2011.10.02. 13:52 - |
Kedves Barátaim!
Ez a Portál amolyan otthon. Minden megtalálható itt. A videó felvételeken újra és újra láthatjuk
Norbi fellépéseit. A koncert élménybeszámolókat azok is szívesen olvashatják akik csak így lehetnek
ott egy egy fellépésen. A friss hírekben naprakész információhoz jutunk Norbival kapcsolatban.
Olvasgathatunk verseket, vicces zanzákat, különleges Haiku verseket. Az eszperente sarok is jó
szórakozást nyújt alkotónak és olvasónak egyaránt. Gyönyörködhetünk a szebbnél szebb fotókban,
amit szintén a portál lakói készítenek.
De egyvalami még hiányzik a portál "háztartásából".
Mégpedig a konyha.
Nem is olyan elhanyagolható dolog az evés. Olyan sokféle emberek gyűltünk itt össze.
A testet is kellene táplálni! Mi rajongók az Ország legkülönbözőbb pontjain lakunk, sőt vannak
közöttünk, akik a határainkon túl élnek. Érdekes emberek, érdekes szokásokkal és különleges
egyedi tájegységükre jellemző ételeikkel.
Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy gyűjtsük össze egy csokorba a kedvenc ételeinket.
Ismertessük meg egymást, saját ételeinkkel, ízeinkkel és ötleteinkkel. Biztosan nagyon érdekes
és különböző ételek kerülhetnek terítékre a Portál asztalán.
Norbiról tudjuk, hogy kedvenc ételei közé tartozik a Pipi és Gyöngytyúk húsleves főtt hússal.
A csirke és pulykamell filé rántva is jöhet minden mennyiségben.Kedvenc körete a burgonya.
Püré, sült, zelleres és még sok más formában. A sült karaj is élen jár. A francia saláta is jöhet.
A nyuszipörköltet kifejezetten kéri. A süteményben nem válogat, viszont tévedésben voltunk eddig,
mert úgy tudtuk, az almás pite a kedvence. Nem! Mindenféle kevert gyümölcsös tésztát szeret, kivéve
az almás pitét. Vesztésre áll a pogácsa is! De egy jó kis hazai krémest se dobna hozzánk!
Arra gondoltam, hogy főzzünk mindenféle finomságot Norbi és egymás kedvére! Miután Ő is szeret
a konyhában tevékenykedni, ha ideje engedi, talán ízleni fog a mi főztünk is.
Ezennel megterítem az asztalt és elsőként Norbi egyik kedvencét tálalom fel!
Jó étvágyat, jó főzést és jó kedvet kívánok !
Szeretettel: Zsuzsa |
[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]
A fondue-ről mindig a csoki jut eszembe. |
Ez érdekes Zsuzsa!
Eddig csak olyan fodue-ről hallottam ahol a sütőben olvad a sajt vagy valami édes mártás, és abba mártogatjuk a kenyér vagy gyümölcs falatkákat.
Ez új, de tetszik! Klassz lehet Nálad a szülinap! |
Szülinapi FONDUE party
Igazán szórakoztató, vidám közös vacsora lehetőség ha elővesszük a Fondue készletünket. Ha még nincs, akkor remek karácsonyi ajándék ötlet az egész családnak.
A hús mellé érdemes sokféle salátát készíteni, mert minél többféle ízű salátát készítünk, annál változatosabb lesz a vacsora.Kiélhetjük a kreativitásunkat.
Hozzávalók: Marha bélszín (személyenként kb. 10-15 dkg. )
Hideg és meleg saláták, köretek.( ízlés szerint)
A fondue tálkákba Provance vagy Snack fűszerkeveréket öntünk.
Cékla saláta: A céklát nyersen nagyon vékonyra legyaluljuk, vagy lereszeljük, egy almát szintén ugyan olyan léptékűre lereszelünk és egy hagymát. Nagyon kevés ecetes, sós, cukros salátalével összekeverjük és pici olíva olíyaolajjal meglocsoljuk. Állni hagyjuk.
Majonézes burgonya saláta: Ez klasszikus saláta. Nem írom le .
Vegyes zöldsaláta: Jégsaláta, paprika, paradicsom, uborka és zöldhagyma felaprítva, kevés citromlével, pici olívaolajjal meglocsolva.Nem szoktam megsózni, mert megfonnyad és a hús és a többi körettel együtt nem tűnik sótlannak. De legalább jó ropogós marad.
Majonézes almás kukoricasaláta. Már ezt egyszer korábban leírtam.
Meleg zöldséges tésztasaláta: Tetszés szerinti tésztát kifőzve,párolt brokkolival és sárgarépával összekeverve, besamel mártással leöntve, füstölt sajttal megszórva a sütőben átmelegítjük.
A sütés menete. A húsokat apró falatnyi kockákra vágjuk és a szúró pálcikával az asztal közepén lévő sütő edénybe helyezzük. Miután két pálcánk van, így folyamatosan lehet falatozni. A pálcikák vége mindenkinek különböző színű, így nem kell attól tartani, hogy keveredés lesz.
Mindenki kedvére sütögetheti a saját pecsenyéjét.A megsült húsokat a tálkában lévő fűszerkeverékbe mártjuk és hamm!
Azért nem fűszerezzük meg a húsokat előzőleg, mert akkor a forró olajban megégne.
Jó szórakozást és jó étvágyat kívánok!
|
Húha,Zsu megint nagyot alkottál!! Éhes lettem,itt a gép előtt,a mmelóban....remélem hallod,mekkorákat nyeldesek :) |
Karfiol gúla
Hozzávalók: 1 fej karfiol,
10.dkg. főtt hús
10.dkg. Párizsi
1. ek. mustár
1.kk. fokhagymakrém
Reszelt füstölt sajt ( karaván)
Tejföl
só, bors, szárított petrezselyem levél
Elkészítés: A főtt húst a párizsit összedaráljuk és fűszerezzük. A megpárolt karfiolt rózsáira szedjük és egy karfiol-1 húsgombóc körkörösen egy tűzálló tálba lerakjuk. Ha a gúla kész, akkor ráreszeljük a sajtot, tejfölt öntünk rá és még sajtot. Forró sütőben pirosra sütjük.
Könnyű vacsorának egy tál ételnek, de második fogásnak is kitűnő gyors étel!
Jó étvágyat kívánok!
|
Zöldborsós töltött sertéskaraj
Hozzávalók: 5. szelet kiklopfolt karaj
2.db. zsemle
2. egész tojás
1 db vöröshagyma
25 dkg. zödborsó konzerv, vagy (előfőzött).
só, bors,pirospaprika
A beáztatott zsemléket a tojásokkal és a megfonnyasztott hagymával, zöldborsóval és a fűszerekkel összekeverjük és a szelet húsokba göngyöljük. A tepsit előzőleg egy kis olajjal kikenjük és a maradék tölteléket a húsok oldalára halmozzuk. Pici vizet aláöntve, fólia alatt pároljuk, majd készre sütjük. Rizzsel, vagy burgonya pürével tálaljuk.
Teljes méretben
|
Sajtos csirkemell
Hozzávalók: 2. szelet csirkemell kis kockára vágva
1. cs. füstölt sajt (10.dkg.) kis kockára vágva
1. egész tojás
1. db. Zsemle tejbe ártatva
1. cs. Bacon szalonna szeletelve
1. db. sajtkrém, tetszés szerinti ízesítéssel
1. db. piros húsú paprika felkockázva
1. dl. tejföl
1. ek. zöldpetrezselyem
só, bors, fokhagyma
A hozzávalókat összeaprítva, a zsemlét tejben áztatva és kicsavarva, a tojással és a tejföllel, fűszerekkel összekeverve egy szalonnával kibélelt tűzálló tálba tesszük és sütőben pirosra sütjük. Hidegen és melegen egyaránt kiváló!
Jó étvágyat kívánok!
Teljes méretben
Teljes méretben
Teljes méretben
Teljes méretben
|
Most nézem, hogy rucollát írtam. Még jó hogy lefényképeztem a hozzávalókat. Természetesen nem rucolla (Zsóka jav. ) hanem RICOTTA!
Bocsi!
|
Mit csináljon egy háziasszony, ha nem tud elmenni Norbizni szombat este? Ha az új X-faktor nem köti le?
Hát főz! Például egy Rucollás-spenótos farfallét!
Amihez szükséges: 1/2 kg spenót, 1/4 kg rucolla, 1 fej fokhagyma, kb.5 evőkanál tejföl, 1/2 kg farfalle (masni) tészta.
Ízlés szerint só, fehér bors, bazsalikom. Kevés oliva olaj.
Úgy készítem, hogy: A kevés olajon megpirítom a felszeletelt fokhagymát, hozzádobom a spenót levelet. Pár percig fonnyasztom
majd tűzről levéve, belekeverem a rucollát a tejfölt. Sózom, borsozom, bazsalikozom.
Összekeverem a kifőzött tésztával. Hőálló edénybe teszem, sajtot reszelek rá, és 20-30 percig sütöm.
A férjem azt szokta mondani, hogy " látod milyen gyorsan meg lehet csinálni?" Na ezt tényleg hamar meg lehet. :)
Jó étvágyat!
|
Kefíres prósza recept: (ez 2 adag /két tepsi/ )
80 dkg liszt, 1-2 tojás, 5-6 pohár kefir /kicsi/, só ,cukor, 2 ek tejföl, kevés tej.
A hozzávalókat eldolgozom, ahogy palacsinta tésztát csinálunk, csak egy kicsit sűrűbbre készítjük. Kikenjük a tepsit, beleöntjük a masszát és bármilyen lekvárral bepöttyözzük.
Szép piros ropogósra sütjük. Ennél nem baj ha megpirul a széle, alja, mert szerintem az a legjobb része :)!!!
|
Káposztás béles
A káposztát megsütöm,mint a tésztához,sóval,borssal,/én egy csepp delikátot is teszek bele/.
Tészta: 1 kg liszt, 2-3 ek. zsír, és annyi sós víz, amivel egy könnyű, közepesen lágy tésztát gyúrunk.
2-felé vesszük, nyújtjuk. A lesütött káposztával megkenünk egy 10 cm sávot, ráhajtjuk a tésztát, majd ismét egy réteg jön. Kilapítjuk, szeleteljük. Tetejét olajjal kenjük, és sütőlemezen pirosra sütjük. Én át szoktam fordítani, mikor szép az egyik oldala.
|
Zsu Drága! Ez megint nagyon guszta!! Sorra fog kerülni ez is az asztalunkon !! |
Majonézes alma saláta
Hozzávalók: 1.db. szép nagy alma
1.db. vöröshagyma
2.db. főtt tojás
1.doboz kukorica konzerv
majonéz, tejföl,só, bors, citromlé
A hozzávalókat kb. azonos mennyiségben tegyük a salátához. Minden alkotó részt egyenletesen egyformára aprítunk. A majonézt a tejföllel és fűszerekkel össze keverjük. A felaprított hozzávalókat beleforgatjuk és hűtőben állni hagyjuk!
Kiváló reggelire és uzsonnára, de akár hideg vacsorára is felvágottal és puha kenyérrel!
De önálló ételnek is megfelel.
A lányom, amikor az egyetemen tanult, akkor csak egy nagy tállal maga elé vett és abraknak nevezve tanulás közben folyamatosan falatozta!
Imádta és még ma is, hogy megcsináltam nagyon örült és imádja!
Jó étvágyat mindenkinek ehhez a fincsi salátához!
Teljes méretben
Teljes méretben
Teljes méretben |
SPORT szelet:
Hozzávalók: 50 dkg darált keksz,25 dkg porcukor,3-4 ek.kakaópor,25 dkg olvasztott margarin,2dl langyos tej,rum aroma ízlés szerint.
A hozzávalókat összegyúrás után egy kivizezett tepsibe rakott sütőpapírra nyomkodjuk/kézzel tudsz dolgozni/,majd elsimítjuk,erre bármilyen csokoládéból készült mázat rakunk.kb,
1 órát hűtőben pihen,majd felszeletelhető.
Elég kapós süti,mert mire hazaértem, a fotón látható mennyiség maradt.
Ez egy közepes tepsi méretű adag.
|
Szardínia pástétom reggelire
Hozzávalók: 1. doboz szardínia
1.db. uborka,paprika, citrom,paradicsom,
5. dkg. vaj.
1. ek. mustár
só, bors
Elkészítés: A szardíniát mustárral, vajjal jól kikeverjük, ízesítjük és pirítóssal, zöldségekkel tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Teljes méretben
Teljes méretben
|
Ez kurta jól néz ki!! Ezt is sorra fogom keríteni!!!Köszi!!!!!!!!!! |
Csirke combok zöldség ágyon!
Hozzávalók: 2-3 db. csirkecomb
1.db. karalábé
2.db. sárgarépa
1.db. patisszon
2.db. vöröshagyma
1. db. piros húsú paprika
1.db. Csirkehúsleves kocka
1/2 kg. burgonya
1.db. paradicsom
Öklömnyi kelkáposzta
Elkészítés: A húsokat előzőleg a húsleves kocka, olaj és apróra passzírozott piros húsú paprika keverékével alaposan megkenjük .
A cseréptálba bele tesszük a karikára vágott burgonyát és az összes zöldséget, melyet megsózunk és átforgatjuk.
A tetejére tesszük a fűszeres húsokat és a paradicsomot rászeleteljük.
Sütőben egy órát sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Teljes méretben
Teljes méretben
Teljes méretben
Teljes méretben
|
[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]
| |
|
|
|
Király L. Norbi blogja |
|
2014.06.02. 13:10
2014.05.07. 22:17
| |
|
Koncertek, egyéb események |
|
2024. November
H | K | S | C | P | S | V | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 |
|
| | |
|
Az oldal támogatói |
|
Legújabb kreditfeltöltő Támogatóink:
Seneva
Desiree
Nyerges
Akela
VargánéZsuzsa
Nene
Zsóka
Tubimami
Újabb kreditfeltöltő Támogatóink:
Silu, Nyerges, Rafael
Rya, Seneva, VargánéZsuzsa
Cserzsóka51, Vandavivi, Timi76
Szelen, LadyDiana, TNori89
Bogi, Anikó, Desiree
Margaréta, Tubimami, Andal
Dondenene, Tubibabi, BZsuzsi
Tücsike
Korábbi Támogatóink:
Csillag, Stella, Makifej
Niki1215, Marcsi65, Baranyfelhobodorito
Telaviv, Varganezsuzsa, Nyerges
NETboszi, Silu, Akela51
Timi76, EzjuLájkit, Seneva
Rannien, Rocknagyi70, Nebraska
Emy
| |
|
|