Király L. Norbi és rajongói oldala

 
 

 




























 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A portál szerkesztői

Az oldalt a rajongók szerkesztik.
Adminisztrátorok:

Andal: akun55@gmail.com
Cilike: cilike0722@gmail.com
Anikó: gpklnrk@freemail.hu
Captain: janeway73@gmail.com
Xfaktor:
xfaktorgportal@gmail.com, xfaktor@c2.hu

Köszönet a portálon illusztrációként használt fotók készítőinek:

Tnóri, Seneva, Silu, Fábián Gábor, Party ZOO, Divatikon, Streit Gábor Bora, KLN LFT, Kiss Laci


OLDALTÉRKÉP

 

 
Látogatottság
Indulás: 2010-09-04
 
Mystat számláló

Jelenleg  látogató jár EZEN az oldalon!

ingyen webstatisztika

 
Közkívánatra: Fórum!
Fórumok : Wooooow, ez Király! : Norbilandia konyhája Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
varganezsuzsa

2011.10.02. 13:52 -

Kedves Barátaim!


Ez a Portál amolyan otthon. Minden megtalálható itt. A videó felvételeken újra és újra láthatjuk
Norbi fellépéseit. A koncert élménybeszámolókat azok is szívesen olvashatják akik csak így lehetnek
ott egy egy fellépésen. A friss hírekben naprakész információhoz jutunk Norbival kapcsolatban.
Olvasgathatunk verseket, vicces zanzákat, különleges Haiku verseket. Az eszperente sarok is jó
szórakozást nyújt alkotónak és olvasónak egyaránt. Gyönyörködhetünk a szebbnél szebb fotókban,
amit szintén a portál lakói készítenek.

De egyvalami még hiányzik a portál "háztartásából".
Mégpedig a konyha.

Nem is olyan elhanyagolható dolog az evés. Olyan sokféle emberek gyűltünk itt össze.
A testet is kellene táplálni! Mi rajongók az Ország legkülönbözőbb pontjain lakunk, sőt vannak
közöttünk, akik a határainkon túl élnek. Érdekes emberek, érdekes szokásokkal és különleges
egyedi tájegységükre jellemző ételeikkel.
Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy gyűjtsük össze egy csokorba a kedvenc ételeinket.
Ismertessük meg egymást, saját ételeinkkel, ízeinkkel és ötleteinkkel. Biztosan nagyon érdekes
és különböző ételek kerülhetnek terítékre a Portál asztalán.

Norbiról tudjuk, hogy kedvenc ételei közé tartozik a Pipi és Gyöngytyúk húsleves főtt hússal.
A csirke és pulykamell filé rántva is jöhet minden mennyiségben.Kedvenc körete a burgonya.
Püré, sült, zelleres és még sok más formában. A sült karaj is élen jár. A francia saláta is jöhet.
A nyuszipörköltet kifejezetten kéri. A süteményben  nem válogat, viszont tévedésben voltunk eddig,
mert úgy tudtuk, az almás pite a kedvence. Nem! Mindenféle kevert gyümölcsös tésztát szeret, kivéve
az almás pitét. Vesztésre áll a pogácsa is! De egy jó kis hazai krémest se dobna hozzánk!

Arra gondoltam, hogy főzzünk mindenféle finomságot Norbi és egymás kedvére! Miután Ő is szeret
a konyhában tevékenykedni, ha ideje engedi, talán ízleni fog a mi főztünk is.

Ezennel megterítem az  asztalt és elsőként Norbi  egyik kedvencét tálalom fel!

Jó étvágyat, jó főzést és jó kedvet kívánok !

Szeretettel: Zsuzsa

[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

Anikó Előzmény | 2012.01.01. 16:33 - #103

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

18 dkg liszt

15 dkg lágy vaj vagy margarin

13 dkg kristálycukor

3 tojás

20 dkg aszalt gyümölcs (papaya, szilva, datolya, stb.), dió, mogyoró, étcsoki, stb. vegyesen ízlés szerint

10 dkg mazsola

0,5 dl rum

1,5 kiskanál sütőpor

_____________________________

 

A 0,5 dl rumot (én rumaromát használtam) egy kevés forró vízzel felengedjük és beáztatjuk a 10 dkg mazsolát.

 

A 3 tojást összekeverjük 13 dkg kristálycukorral (A háztartásomban már évek óta nincs fehér-, csak barnacukor, így ehhez a recepthez is azt használtam. Annyit kell tudni róla, hogy kicsit ragadós lesz tőle a kész sütemény és enyhén karamelles íze van és bizonyos recepteknél kevesebbet kell belőle használni, mint a fehércukorból.), hozzáadjuk a 15 dkg lágy vajat (vagy margarint) és hozzászitáljuk a 18 dkg lisztet (Fehérliszt sincs itthon már sok-sok éve; sütéshez mindig tönkölylisztet és búzacsírás réteslisztet használok fele-fele arányban. Igazából a tönkölyliszthez nem is kéne tojást használni, elég lenne a margarin is, de minden receptnél ki kell kísérletezni, hogy milyen arányban használjuk a hozzávalókat, hogy szépen összeálljon a tészta és hogy olyan állagú legyen a végeredmény, amilyet szeretnénk) és a 1,5 kiskanál sütőport.

Az aszalt gyümölcsöket, diót és étcsokit (összesen 20 dkg legyen) felkockázzuk, aztán lecsepegtetjük a rumba áztatott mazsolát és azt is hozzáadjuk a gyümölcsökhöz, majd az egészet megforgatjuk 5 dkg lisztben. (Ez azért nagyon fontos, mert így a gyümölcsök és egyebek szépen el fognak oszlani a tésztában.) 

Ezután az egészet hozzáadjuk a lisztes masszához és alaposan elkeverjük.

A masszát egy kivajazott és vékonyan kilisztezett őzgerinc formába öntjük, a tetejét szépen elsimítjuk.



180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Én le szoktam takarni alufóliával, amit 20 perc után, amikor csökkentjük a hőfokot 120 fokra, a fóliát levesszük róla. Ezután még további 30 percig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk kihülni, aztán kiborítjuk a formából.

 


varganezsuzsa Előzmény | 2011.12.31. 17:11 - #102

2011.12. Az év utolsó ebédje:

Májgaluska leves:

10.dkg. sertésmáj ledarálva, 1.db. egész tojás, fele -fele sima liszt és búzadara, pici só. Állni hagyjuk kiszaggatás előtt egy órára. Hogy szép egyformák legyenek a galuskák és a karalábé vájóval csinálom.
A leves alapját az általam nyáron eltett zöldséges vegyes konzervből készítem. Ha felforr, akkor szaggatom bele a májgaluskákat.

Bélszín Sztroganoff módon:

1/2 kg. bélszín
1 db. nagy fej hagyma felszeletelve.
1 Ek. mustár
1. doboz főző tejszín
2-3-db. savanyú uborka
1 db. konzerv gomba (saját)

A hagymát  olajon megfonnyasztjuk és a gombát hozzá adva megpároljuk. Kivéve az olajból a csíkokra vágott húsokat szintén megpirítjuk és a többi alkotó elemmel
( csíkokra vágott savanyú uborkával, gombával és fonnyasztott hagymával) összepárolva a főzőtejszínnel és a mustárral, sóval, borssal fűszerezve készre pároljuk. Párolt rizst kínálunk hozzá köretnek.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 


Zsóka Előzmény | 2011.12.29. 18:59 - #101

Zsuzsa ez is szuper


Desiree Előzmény | 2011.12.29. 11:39 - #100

Zsuzsa drága, ez csúcs! Meg is csinálom szilveszterre! Pusziiiii!

Látom nálatok már megkezdődött!


varganezsuzsa Előzmény | 2011.12.29. 11:02 - #99

Szezámmagos, mákos roppanós:

Már unalmas a sajtos stangli, ezért valami mást is kínálok.

30.dkg. liszt
1/2 cs. sütőpor
1.dl. olaj
1.dl. fehérbor
1.kk. só

A tésztát összegyúrjuk és egy kicsit pihentetjük. 1 cm. vastagságúra kinyújtjuk és felvert tojással megkenve először az egyik oldalát megszórjuk egész mákkal, majd megfordítva a másik oldalát is megkenjük és szezámmaggal hintjük meg. 1.cm.-es csíkokra vágjuk és megtekerve egy kipapírozott tepsibe helyezzük. Nem kel meg a tészta, ezért nincs szükség arra, hogy nagy távolságot tartsunk a csíkok között.
180°C-on sütjük.
A leírt mennyiség két tepsire elegendő.
Jó étvágyat kívánok!

 

 

 

 


nene Előzmény | 2011.12.28. 21:08 - #98

 Hát megint csak csodálni lehet,az biztos!!! Én 4 napig halászlét ettem 


Zsóka Előzmény | 2011.12.28. 19:16 - #97

Zsuzsa, ez is szuper!


Desiree Előzmény | 2011.12.26. 20:49 - #96

Zsuzsa, ez csodálatos, és biztos finom is volt! Bár már eddig-eddig-eddig vagyok az ételekkel, de azért megcsodáltam!

A tálalás is fenséges! 


Nyerges Előzmény | 2011.12.26. 18:04 - #95

Zsu! Az Isten áldja meg a kezeid! Fantasztikus volt a menű nálatok!


varganezsuzsa Előzmény | 2011.12.26. 15:49 - #94

Karácsonyi menü: 2011.

Mákos Bejgli:

A mi családunk a diósat nem szereti, ezért csak mákos bejglit csinálok  praktikusan.
A tésztája megegyezik a Gerbaud tésztájával.
Élesztős kelt tészta. A leírt adag két rúd bejglihez elegendő. A kész betöltött tésztát hideg helyen pihentetem tojássárgájával megkenve és sütés előtt tojásfehérjével újra kenve készre sütöm. Ettől lesz márványos a teteje.
Tészta: 35. dkg. liszt, 15 dkg. Ráma, 5 dkg. porcukor, 1 dkg élesztő cukros tejben felfuttatva, pici só és egy fél cs. sütőpor, 1 egész tojás.
 A zsiradékkal a lisztet elmorzsolva a cukrot és a többi alkotórészt hozzáadva a tésztát jól eldolgozzuk, és ha bejglihez használjuk fel, akkor azonnal betöltjük az előre elkészített töltelékkel.
Töltelék: 10 dkg. mák, vagy dió és 10-10 dkg cukor. A mákot forralt vízzel, a diót forró tejjel forrázzuk le. Ha kihűlt, akkor lehet a tésztát betölteni vele.

Ha Gerbaud-ot készítünk a tésztából, akkor a három lapba kinyújtott tészta lapokat egy kicsit pihentetjük kinyújtva.
Mivel én a lusta és kényelmes háziasszonyok közé tartozom, ezért a lapokat alufóliára nyújtom ki, amit a tepsi méretére  a körmömmel megjelölök. Így a végén nem kell a kádban mosnom a hatalmas gyúródeszkát, csak kidobom az összegyűrt fóliát.
Az első lapot egyenesen a tepsibe nyújtom.

A hozzávalók: 15 dkg. darált dió és 15 dkg. porcukor. A tetejére én 2 evőkanál kakaóporból és 10 dkg kristálycukorból pici vízzel és egy kiskanál vajjal szirupot főzök és a forró, kisült tészta tetejére öntöm.

Előétel: Zöldséges, sajtos, gombás omlett paradicsomba rétegezve.

A paradicsomot felszeletelve, besózva, rétegenként összerakva egy-egy szelet mozarella sajttal, grillezett cukkinivel és erdei gombás omlettel. Olasz fűszerkeverékkel megfűszerezve. Hústűvel rögzítve.
Sütőben olíva olajjal meglocsolva megsütve.

Főétel: Szarvascomb szeletek vadas mártásban, kenyérgombóccal.

1 kg. szarvascombot előzőleg két három nappal páclében érlelünk. Páclé: 1/2 l. vörösbor, cukor, babérlevél, egész bors, két fej hagyma szeletelve, két sárgarépa és fehérrépa szeletelve, összeforralva és ha kihűlt, a húst beletéve forgatva érlelünk. Ha nem fedné el a lé, akkor vízzel pótolhatjuk.
Elkészítéskor a húst füstölt szalonna csíkokkal megspékeljük és leitatva a nedvességtől forró olajon megkapatjuk és puhára pároljuk a zöldségekkel.
A mártáshoz a zöldségeket mustárral és karamellizált cukorral össze turmixoljuk és a végén egy tejfölös habarással összeforraljuk.
Kenyérgombóc: 1/2 kg. kenyeret apró kockákra feldaraboljuk és a sütőben egy kis olajjal meglocsolva megpirítjuk. Egy tojásból készült nokedli tésztába forgatjuk és egy apróra vágott hagymát fonnyasztunk petrezselyem zöldjével összekeverjük és az egészhez hozzáadjuk. Ne felejtsük el megsózni kellő képen! Forró lobogó vízbe kanállal kiszaggatjuk és leszűrve, forró olajon megkapatjuk.

Már csak jó étvágyat kívánhatunk hozzá!

 

 

 

 


varganezsuzsa Előzmény | 2011.12.23. 21:17 - #93

Köszönöm!

Ezt még holnap meg is csinálom!!!!!!!!!!!!!!!!!


Desiree Előzmény | 2011.12.22. 14:06 - #92

Isler recept

30 dkg rétes liszt (de jó a sima liszt is)

15 dkg darált dió v. mandula

15 dkg porcukor

25 dkg margarin

A ragasztáshoz: gyümölcs lekvár

A mázhoz: kb. 20 dkg tortabevonó

A tésztát jól összedolgozom, kb. fél centisre (vagy inkább kevesebbre) kinyújtom. Jól lisztezzünk alá! Tetszés szerinti nagyságúra kiszaggatom.

Nem az egészet szoktam egyszerre, hanem elharmadolom a tésztát. Amivel nem dolgozom beteszem a hűtöbe. 

Sütőlemezre rakom, nem kell sok távolságot hagyni, és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütöm.

Ha kész, megvárom amíg egy kicsit kihül, és sütőlapáttal kiszedegetem. Kicsit óvatosan kell bánni vele, hamar törik.

A köröket (párosával ) lekvárral összeragasztom. A tortabevonót gőz felett felolvasztom, belemártom a sütik tetejét.

Díszithetjük amíg meg nem szilárdul a csoki rajta.

Jó étvágyat! 

 


varganezsuzsa Előzmény | 2011.12.21. 22:13 - #91

Nagyon klasszak a sütik!

----de én szeretném az Isler receptjét, mert még soha nem csináltam!


Desiree Előzmény | 2011.12.21. 22:10 - #90

Karácsonyi sütemények
 
A zserbót nem kell bemutatni, ugye?
 
Zsuzsa féle mézeskalács. Fini recept, persze az enyém nem olyan szép mint az övé!
 
Az isler receptjét, ha kíváncsiak vagytok leírom. Picit macerás, viszont hamar elfogy nálunk!
 
 
 
 
 
 
 

nene Előzmény | 2011.12.08. 22:16 - #89

 VVVVVVáááááááááóóóóóóó!! Leesett az állam!!


katalin64 Előzmény | 2011.12.07. 19:14 - #88

Zsuzsa gyönyörű az ajándékod!

Erre az oldalra ki kell írni, hogy "Vigyázat! Belépés csak teli gyomorral!
A fotók is remekek, nem csak a rajtuk látható ételek ínycsiklandóak.


Nyerges Előzmény | 2011.12.07. 09:12 - #87

Zsuzsa csodálatos vagy!

 


Desiree Előzmény | 2011.12.06. 22:16 - #85

Zsuzsa, ez csodás lett, gyönyörű! (és biztos finom is).  Ez már a nemtudomhanyadik mézeskalács receptem, de mentem! 

Férjednek bizony önzetlenségből ötös! Mi lenne veled, nélküle? 

( Én a rajzoláshoz citromlét szoktam porcukorral összkeverni)

 


Cilike79 Előzmény | 2011.12.06. 22:10 - #84

Zsu, gyönyörű lett!


varganezsuzsa Előzmény | 2011.12.06. 21:58 - #83

Mézeskalács recept

Nagyon finom és könnyen elkészíthető. Ami a lényeg, hogy a tésztát előzőleg be kell gyúrni és állni hagyni egy éjszakát, vagy ha reggel, akkor estig.
Nem szabad hideg helyre tenni, csak szoba hőmérsékleten tartani.
Hozzávalók: 1/2 kg. sima liszt
                      25. dkg. méz
                      15. dkg. porcukor
                       1. dkg szódabikarbóna ( 1 kiskanál)
                       1/2.cs. mézes fűszerkeverék
                       2 db. tojás
                      10 dkg. vaj, (Ráma)
                       1 citrom reszelt héja

Cukormáz: 1 tojás fehérjét habbá felverni és 20. dkg porcukrot bele szitálni. Jól összekeverni és egy zacskó sarkán 1 mm. rést vágni. Kirajzolni vele a mintát, száradni hagyni. (A képen szereplő csillagot később kijavítottam, de már nem fényképeztem le.  )
Előmelegített sütőben, sütőpapíron sütni 8-10 percig.

A pihentetett tésztát fél centi vastagságúra kinyújtani és kívánt formákat kiszúrni. A tetejét, hogy fényes legyen, sütés előtt megkenni felvert tojásfehérjével.
Az alábbi képek a Norbinak készített ajándékomról készültek. A figurák rajzait az internetről töltöttem le.
Az elkészítésében a műszaki csavarozós részt a férjem Lacika felvállalta. Két tálcát összecsavarozott egy deszkalapra. Lacikáról az önzetlenség szobrát lehetne megmintázni!

 

 

 

 

 


[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

 
Király L. Norbi blogja
Friss bejegyzések
2014.06.02. 13:10
2014.05.07. 22:17
Friss hozzászólások
 
Koncertek, egyéb események
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 

 

Az oldal támogatói

Legújabb kreditfeltöltő Támogatóink:

Seneva
Desiree
Nyerges
Akela
VargánéZsuzsa
Nene
Zsóka
Tubimami

 

Újabb kreditfeltöltő Támogatóink:

Silu, Nyerges, Rafael
Rya, Seneva, VargánéZsuzsa
Cserzsóka51, Vandavivi, Timi76
Szelen, LadyDiana, TNori89
Bogi, Anikó, Desiree
Margaréta, Tubimami, Andal
Dondenene, Tubibabi, BZsuzsi
Tücsike

Korábbi Támogatóink:

Csillag, Stella, Makifej
Niki1215, Marcsi65, Baranyfelhobodorito
Telaviv, Varganezsuzsa, Nyerges
NETboszi, Silu, Akela51
Timi76, EzjuLájkit, Seneva
Rannien, Rocknagyi70, Nebraska
Emy

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?