|
|
Közkívánatra: Fórum! |
|
Témaindító hozzászólás
|
2011.10.02. 13:52 - |
Kedves Barátaim!
Ez a Portál amolyan otthon. Minden megtalálható itt. A videó felvételeken újra és újra láthatjuk
Norbi fellépéseit. A koncert élménybeszámolókat azok is szívesen olvashatják akik csak így lehetnek
ott egy egy fellépésen. A friss hírekben naprakész információhoz jutunk Norbival kapcsolatban.
Olvasgathatunk verseket, vicces zanzákat, különleges Haiku verseket. Az eszperente sarok is jó
szórakozást nyújt alkotónak és olvasónak egyaránt. Gyönyörködhetünk a szebbnél szebb fotókban,
amit szintén a portál lakói készítenek.
De egyvalami még hiányzik a portál "háztartásából".
Mégpedig a konyha.
Nem is olyan elhanyagolható dolog az evés. Olyan sokféle emberek gyűltünk itt össze.
A testet is kellene táplálni! Mi rajongók az Ország legkülönbözőbb pontjain lakunk, sőt vannak
közöttünk, akik a határainkon túl élnek. Érdekes emberek, érdekes szokásokkal és különleges
egyedi tájegységükre jellemző ételeikkel.
Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy gyűjtsük össze egy csokorba a kedvenc ételeinket.
Ismertessük meg egymást, saját ételeinkkel, ízeinkkel és ötleteinkkel. Biztosan nagyon érdekes
és különböző ételek kerülhetnek terítékre a Portál asztalán.
Norbiról tudjuk, hogy kedvenc ételei közé tartozik a Pipi és Gyöngytyúk húsleves főtt hússal.
A csirke és pulykamell filé rántva is jöhet minden mennyiségben.Kedvenc körete a burgonya.
Püré, sült, zelleres és még sok más formában. A sült karaj is élen jár. A francia saláta is jöhet.
A nyuszipörköltet kifejezetten kéri. A süteményben nem válogat, viszont tévedésben voltunk eddig,
mert úgy tudtuk, az almás pite a kedvence. Nem! Mindenféle kevert gyümölcsös tésztát szeret, kivéve
az almás pitét. Vesztésre áll a pogácsa is! De egy jó kis hazai krémest se dobna hozzánk!
Arra gondoltam, hogy főzzünk mindenféle finomságot Norbi és egymás kedvére! Miután Ő is szeret
a konyhában tevékenykedni, ha ideje engedi, talán ízleni fog a mi főztünk is.
Ezennel megterítem az asztalt és elsőként Norbi egyik kedvencét tálalom fel!
Jó étvágyat, jó főzést és jó kedvet kívánok !
Szeretettel: Zsuzsa |
[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]
Aszalt gyümölcsök télre
Nagyon szeretjük az aszalt gyümölcsöket. Ezért vásároltam egy házi aszaló berendezést pár évvel ezelőtt. Már régen megtérült az ára, hiszen a boltban nagyon drága az aszalt gyümölcs.Ráadásul állandóan kéznél van és mindegy milyen az idő bármikor ha van mit, akkor aszalhatunk.
Most a téli körténk érett meg túl gyorsan. nem volt mit tenni, gyorsan elő a szerkezetet és máris égett a ketzünk alatt a munka. De, hogy ne legyen egyhangú, tettünk hozzá zöld és piros almát és banánt is. Mivel az ünnepek is közelednek, gondoltam jó lesz ajándéknak is a barátainknak.
Nincs más teeendő, mint a gyümölcsöket megmosni, leszárítani és a zöldség gyaluval felszeletelni.
Íme:
|
Nemrégen a Fb.-on egy rajongótársunktól (lienereva) kaptam ezt a receptet és most itt megosztom veletek. Nagyon jól sikerült és nagyon finom volt.
Pirog
A tészta elkészítése:
1l hideg tejben feloldottam fél élesztőt, tettem hozzá fél teáskanál sót, 2 teáskanál cukrot, 100g olajat, majd fokozatosan adagoltam a lisztet, míg tejfölös állaga nem lett (kb. fél kg liszt). Ezután (lefedve) hagytam 1-2 órán át állni.
Az idő leteltével lereszeltem 100g vajat, összekevertem a liszttel (kb. fél kg) és a masszámhoz adagolva tésztát gyúrtam belőle. Majd ezt is lefedtem és otthagytam (két alkalommal nyomta fel a tetőt, átgyúrtam és ismét lefedtem).
Végeredményül nagyon puha tésztát kaptam.
Mielőtt behelyeztem volna a sütőbe, lekentem a pirogok tetejét tojással.
Töltelék-félék :
- húsos: hagymát pirítottam darát hússal, ízlés szerint fűszerezve;
- rizses-tojásos;
- tojásos-póréhagymás;
- káposztás: hagymát pirítottam, vékonyra szelt sárgarépát adtam hozzá, majd káposztát;
- krumplis: krumplipüré és szalonnás pirított hagyma.
|
Jelentem a csíkos süti finom,kipróbáltuk.Legközelebb a mákos réteget kihagyom,és két diósat sütünk.Hamar elfogyott! :) |
Egy" kis egyszerű" ebédet rittyantott nekünk Zsu!! :) ♥ A sütis receptet sokszorosítottam,és a lányok nagyon örültek neki,el is vitték mind.(kolleginák).A tarját így még nem készítettem,de mivel a gombás ételeket is nagyon kedveljük,sorra fogom keríteni hamarosan.!Na és a leves,hát csorgott a nyálam,nagyon guszta!!! |
Anyósom 87. szülinapja!
Erdélyi csorba leves A'laVargáné:
A vendégsereg létszámától függően: karfiol, zöldbab és vegyes leves zöldségek apróra vágva. Levesbetétnek 4 személy részére kb. 10. dkg. sertéshús kétszer ledarálva, hogy jó apró legyen, borssal, sóval és sok fokhagymával fűszerezve, apró golyókra formálva a forrásban lévő levesbe bele főzve.
A leves fűszerezésére sok lestyánt használok. Végül egy laza tejfölös habarással felfőzve készen is van!
Bakonyi sertés tarja:
, mert az jobb, mint a borda. Szeletekre vágott és enyhén kiklopfolt hússzeleteket a tepsibe lerakni, olajjal, sóval, borssal, piros paprikával, esetleg paprikával, paradicsommal is fűszerezni. A hússzeleteket párolni és a végén egy tejfölös habarással össze sütni. Galuskával tálalni.
Resztelt sertésmáj:
A sertésmájat feldarabolni és hagymával, borssal, pirospaprikával fűszerezve megpárolni. Főtt burgonya illik hozzá köretnek. Sózni nem szabad, mert akkor a máj kemény lesz.
Csíkos sütemény:
Hozzávalók a három laphoz:
1.- 1 kis pohár tejföl, 1 egész tojás, 5 ek. cukor, 5 ek.liszt, 5 ek. mák, 1 mokkás kanál szódabikarbóna.
2.- ugyanaz --- 5 ek. darált dió, a mák helyett.
3.- ugyanaz, csak a dió és mák helyett kakaópor.
A hozzávalókat összekeverjük egyenként és előmelegített sütőben kisütjük.
Krém: 5 dl. tej, 4 púpos ek. liszt, 5 dkg margarin, 10-15-dkg. porcukor, 2 vaniliás cukor.
A tejet és a lisztet összekeverjük , majd folytonos keverés mellett össze főzzük. Ha kihűlt, akkor apránként adagolva hozzáadjuk a vaj és cukor habosra kevert keverékét. A kész krémet a lapok közé kenjük.
Máz a tetejére: 1 ek., kakaópor, 1 ek cukor, 1,5 ek víz. A hozzávalókat összefőzni és a tűzről levéve 1 ek margarinnal összekeverni. A kész süti tetejére önteni.
|
Madártejecskéről már esett szó itten elégszer,az jó a kismaminak,tejecskecsináló :) ja és nagyon finom :) |
Talán most valami olyan ételekről kellene itt olvasnunk, amik a friss mamáknak különösen kedvezők! Finomak, laktatók, tejecske-csinálók!
"Komatál" - azt ilyenkor szokás vinni, ugye? |
Anikóóóó!
A süti jóóóó!
|
Banános süti
Hozzávalók:
3-4 banán
25 dkg puha Liga margarin
20 dkg barnacukor
4 egész tojás
30 dkg liszt
1 sütőpor
A banánokat meghámozom és egy tálba téve villával darabosra töröm. Egy másik tálban a puha vajat és a barnacukrot habosra keverem, aztán hozzáadom a 4 egész tojást, majd a banánokat és a sütőporos lisztet és kikeverem a tésztát.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben kb. 15-20 percig sütöm 180-190 fokon az előmelegített sütőben.
Bocsánat, fázisfotók most nincsenek, mert túl kicsi keverőtálat választottam és arra kellett koncentrálnom, hogy minden hozzávaló a tálban maradjon .
|
Vega töltött paprika
Hozzávalók:
5-7 db tv-paprika
1 füstölt gabona csemege (=gabonakolbász, bioboltokban kapható)
kb. 100-150 g jázminrizs
1 tojás
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika, só, bors ízlés szerint
1 l paradicsomlé (100%os, fűszerezett)
barnacukor ízlés szerint
---
A paprikákat megmosom, kicsumázom, az erüket kivágom:
A gabonakolbászt összetöröm. A gabonakolbász egyébként ízre majdnem olyan, mint a húsból készült kolbász, csak az állaga más:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom, hozzáadom a gabonakolbászhoz, majd hozzáteszem a rizst, a tojást, a pirospaprikát, borsot és egy kis sót. A fűszerekkel - főleg a sóval - vigyázni kell, mert a gabonakolbász fűszerezett! Az egészet összedolgozom.
A keveréket betöltöm a paprikákba, majd a megtöltött paprikákat beteszem a fazékba:
A paradicsomléhez - olyat szoktam használni, ami 100%os és enyhén fűszerezett, amiben már van zeller, - hozzáteszek ízlés szerint barnacukrot, majd ráöntöm a paprikákra:
Ezután közepes lángon főzöm, míg megpuhul, azután tálalom.
|
Hol van a sok Ízmesternő????
Nekünk marad a kesergő.
Van, ki Balcsin családnyaral.....
Nemezből sem lesz már pacal....
Hulala is polcon várja...
Démászra kenje gazdája.
|
Üres a konyha,
üres a has...
mikor lesz újra
sült oldalas?
|
Zsókám verspercei!! Nagyon jó lett!! :) |
Hulala.... az Nene habja ! Kulimászokhoz ezt adja
Nagy a család, kell a nasi ! Attól lesz tele a hasi! |
Óóóó értem! |
Cilikém Drága! A Hulala,az egy növényi tejszínhab,könnyű felverni,és jól megáll a hab/nem esik össze/.
:) :) :) |
Nene!!! Irtó jól néz ki! De mi az a hulala? |
Drága nene!
Ezeket nem lehet felül űberelni!
|
[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]
| |
|
|
|
Király L. Norbi blogja |
|
2014.06.02. 13:10
2014.05.07. 22:17
| |
|
Koncertek, egyéb események |
|
2024. November
H | K | S | C | P | S | V | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 |
|
| | |
|
Az oldal támogatói |
|
Legújabb kreditfeltöltő Támogatóink:
Seneva
Desiree
Nyerges
Akela
VargánéZsuzsa
Nene
Zsóka
Tubimami
Újabb kreditfeltöltő Támogatóink:
Silu, Nyerges, Rafael
Rya, Seneva, VargánéZsuzsa
Cserzsóka51, Vandavivi, Timi76
Szelen, LadyDiana, TNori89
Bogi, Anikó, Desiree
Margaréta, Tubimami, Andal
Dondenene, Tubibabi, BZsuzsi
Tücsike
Korábbi Támogatóink:
Csillag, Stella, Makifej
Niki1215, Marcsi65, Baranyfelhobodorito
Telaviv, Varganezsuzsa, Nyerges
NETboszi, Silu, Akela51
Timi76, EzjuLájkit, Seneva
Rannien, Rocknagyi70, Nebraska
Emy
| |
|
|