Király L. Norbi és rajongói oldala

 
 

 




























 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A portál szerkesztői

Az oldalt a rajongók szerkesztik.
Adminisztrátorok:

Andal: akun55@gmail.com
Cilike: cilike0722@gmail.com
Anikó: gpklnrk@freemail.hu
Captain: janeway73@gmail.com
Xfaktor:
xfaktorgportal@gmail.com, xfaktor@c2.hu

Köszönet a portálon illusztrációként használt fotók készítőinek:

Tnóri, Seneva, Silu, Fábián Gábor, Party ZOO, Divatikon, Streit Gábor Bora, KLN LFT, Kiss Laci


OLDALTÉRKÉP

 

 
Látogatottság
Indulás: 2010-09-04
 
Mystat számláló

Jelenleg  látogató jár EZEN az oldalon!

ingyen webstatisztika

 
Közkívánatra: Fórum!
Fórumok : Wooooow, ez Király! : Norbilandia konyhája Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
varganezsuzsa

2011.10.02. 13:52 -

Kedves Barátaim!


Ez a Portál amolyan otthon. Minden megtalálható itt. A videó felvételeken újra és újra láthatjuk
Norbi fellépéseit. A koncert élménybeszámolókat azok is szívesen olvashatják akik csak így lehetnek
ott egy egy fellépésen. A friss hírekben naprakész információhoz jutunk Norbival kapcsolatban.
Olvasgathatunk verseket, vicces zanzákat, különleges Haiku verseket. Az eszperente sarok is jó
szórakozást nyújt alkotónak és olvasónak egyaránt. Gyönyörködhetünk a szebbnél szebb fotókban,
amit szintén a portál lakói készítenek.

De egyvalami még hiányzik a portál "háztartásából".
Mégpedig a konyha.

Nem is olyan elhanyagolható dolog az evés. Olyan sokféle emberek gyűltünk itt össze.
A testet is kellene táplálni! Mi rajongók az Ország legkülönbözőbb pontjain lakunk, sőt vannak
közöttünk, akik a határainkon túl élnek. Érdekes emberek, érdekes szokásokkal és különleges
egyedi tájegységükre jellemző ételeikkel.
Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy gyűjtsük össze egy csokorba a kedvenc ételeinket.
Ismertessük meg egymást, saját ételeinkkel, ízeinkkel és ötleteinkkel. Biztosan nagyon érdekes
és különböző ételek kerülhetnek terítékre a Portál asztalán.

Norbiról tudjuk, hogy kedvenc ételei közé tartozik a Pipi és Gyöngytyúk húsleves főtt hússal.
A csirke és pulykamell filé rántva is jöhet minden mennyiségben.Kedvenc körete a burgonya.
Püré, sült, zelleres és még sok más formában. A sült karaj is élen jár. A francia saláta is jöhet.
A nyuszipörköltet kifejezetten kéri. A süteményben  nem válogat, viszont tévedésben voltunk eddig,
mert úgy tudtuk, az almás pite a kedvence. Nem! Mindenféle kevert gyümölcsös tésztát szeret, kivéve
az almás pitét. Vesztésre áll a pogácsa is! De egy jó kis hazai krémest se dobna hozzánk!

Arra gondoltam, hogy főzzünk mindenféle finomságot Norbi és egymás kedvére! Miután Ő is szeret
a konyhában tevékenykedni, ha ideje engedi, talán ízleni fog a mi főztünk is.

Ezennel megterítem az  asztalt és elsőként Norbi  egyik kedvencét tálalom fel!

Jó étvágyat, jó főzést és jó kedvet kívánok !

Szeretettel: Zsuzsa

[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

Cilike79 Előzmény | 2011.10.13. 14:57 - #22

Drága Zsu! 

Ez nagyon ínycsiklandó, és a képek ráteszznek egy lapáttal  a hatásra. 

Csatlakoznék Desihez, szeretnék befizetni Hozzád ebédre. 


Andal55 Előzmény | 2011.10.13. 13:45 - #21

Drága Zsuzsa!

... és mindezt ebéd előtt néztem meg, jajj, ha lenne teleporttal kombinált időgépem...


Desiree Előzmény | 2011.10.13. 12:32 - #20

Drága Zsuzsa!

Imádnivalóak az ételeid! (Jobb mint Norbi sült szalonnája főtt krumplival)  Nem fizethetnék be hozzád?

Rétes valóban egyszerűen hangzik, ki fogom próbálni. Én a lédús töltelékek alá búzadarát szoktam szórni.

 


varganezsuzsa Előzmény | 2011.10.13. 12:01 - #19

Rétes

Legtöbbször meghátrálunk, hogy saját magunk készítsünk rétest. Mondván, az olyan bonyolult és gyakorlatot igénylő, hogy a könnyebb végét fogjuk meg a dolognak és veszünk a boltban kész réteslapot.
Most megmutatom, hogy egyáltalán nem ördöngös feladat. Igaz, miután én sem szeretném az egész lakást beteríteni liszttel és lefoglalni a nagy asztalt azzal, hogy körbe körbe húzogatom egy hatalmas terítőn a tésztát, ezért a könnyebb és egyszerűbb megoldást választottam. Mert ha valamit lehet nagyban, akkor az ellenkezője is igaz. Lehet kicsiben is.
Remélem ezek után mindnyájan kedvet kaptok a rétes készítéséhez és a család vagy a vendégek ámulatára pille könnyű és finom süteményt tálaltok fel.
Bevallom, amikor már bezsebelem a rengeteg dicséretet, csak akkor szoktam felfedni a titkom, mennyire egyszerű is ez a művelet.

Hozzávalók:

  Tészta:      12 dkg. liszt, csipet só, 1 tojás sárgája,
                   Tejföllel lágy tésztát gyúrunk. ( 1 evőkanál tejföl , de azért nem írom le pontosan mert tejföltől és kanáltól is
                   függ. inkább először kevesebbet és még utána lehet hozzá tenni.)
                   
                  10 dkg. lisztet , 10 dkg.  olvasztott Rámával összekeverni
                  10 dkg. olvasztott Ráma
Elkészítés:  A lágy tésztát lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk. A liszt és olvasztott Ráma keveréket egyenletesen
                  rákenjük, majd alulról felfelé felgöngyöljük. Négy részre osztjuk és félre tesszük fóliában, hogy ki ne száradjon
                  pihentetni. Ez azért fontos, mert így később könnyebben tudjuk nyújtani.
 
Praktikusan ez alatt az idő alatt elkészítjük a töltelékeket. Kimagozott meggyet, reszelt almát, túrót stb. Tetszés szerint.    

A tésztát egyenként a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk és olvasztott Rámával alaposan megkenjük. Ráhalmozzuk a tölteléket.
Bevallom a meggyet, almát nem szoktam előre csak kimagozni, lereszelni, mert ha össze keverem a cukorral akkor nagyon sok levet ereszt.Egyenesen a tészta tetején terítem szét. Ha nagyon lédús a töltelék, akkor zsemlemorzsát szórok alá, hogy ne ázzon el a tészta.
A meggyet már a tészta tetején meghintem kristálycukorral, fahéjjal, vanília cukorral és fentről lefelé kezdem nem tekerni, hanem inkább úgy mondanám ejtegetni. Így lesz laposabb, lazább a tekercs.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a tetejét vastagon megkenjük tejföllel.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Vigyázat! Nagyon hamar elkészül!
Téli estéken előre is dolgozhatunk, vagy ha nincs szükség a négy rúd rétesre, akkor le is fagyaszthatjuk ( a képeken mutatom, hogy fóliába téve, előre kicsit formázva )és később csak elővéve, már szinte azonnal készen is vagyunk.
--hogy milyen lesz az elkészült rétes? A Domoszlón elhíresült lámpa jelzőjéhez hasonlíthatnám ! :D

Remélem Ti is learatjátok a jól megérdemelt dicséreteket!


 


varganezsuzsa Előzmény | 2011.10.13. 11:25 - #18

Csirkemellfilé "torta"

Hozzávalók:  4-5 szelet csirkemell filé
                    2 tojás,
                    annyi liszt, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen a tojással össze keverve.
                    4szelet sonka
                    4 szelet sajt
                    1 cs. szeletelt Bacon szalonna
Négy egész csirkemell filét óvatosan kiklopfolunk. Sózzuk és tojással összekevert lisztben megforgatjuk. Pár szelet Bacon szalonnát egy tepsi aljára lefektetünk és az első szeletet ráhelyezzük. A tetejére egy szelet sonkát és szeletelt sajtot ( Trapista ) helyezünk. A húsokat, sonkát, sajtot ügyesen egymás tetejére helyezzük. Ügyesen kell dolgozni és gyorsan,nehogy szétcsússzon. A végén Baconszalonna szeletekkel az egészet beborítjuk és a végeit fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítjük. A tepsi aljára csak egy nagyon pici vizet öntünk. Először fólia alatt pároljuk kb.fél órát és végül fólia nélkül megpirítjuk. Ha szépen megsült akkor egy kicsit állni hagyjuk és azután tudjuk szépen szeletelni.
Köretnek zöldséggel töltött burgonyát kínálok hozzá.A burgonyát egy vágó szerkezet segítségével fúrom ki. A kifúrt burgonya belsejébe kelkáposzta levélbe göngyölt sárgarépa csíkokat ( vagy tetszőleges zöldséget ) teszek.Előzőleg a burgonyát és a zöldségeket kicsit megsózom. A töltött burgonyákat a hús mellé helyezhetem és először párolom , végül készre sütöm. De egy tál ételnek külön is készülhet .
Jó étvágyat kívánok!

 


Cilike79 Előzmény | 2011.10.10. 21:27 - #16

Nene, 4 db csirkecomb tepsiben, még nyersen, fűszerrel. 


nene, Előzmény | 2011.10.10. 20:35 - #15

 Cilike,ügyi vagy!! Az első fényképen mi van,mert nekem csak egy óriási felkiáltójel!!!??  :)


Cilike79 Előzmény | 2011.10.10. 18:46 - #14

Mai menü:    szerecsendiós csirkecomb burgonyakrokettel (Mami receptje)

                       desszert:    kráter sütemény

 

A csirkecombokat sóval és őrölt szerecsendióval bedörzsöljük, de a szerecsendióval csak óvatosan, ne legyen túl sok, mert erős fűszer. 

Mikor már a tepsiben van, kis darabka  vajat rakok mindegyik comb tetejére, ettől ropogósra sül a bőre; vagy egy kevés Ve...ta Pikáns ételízesítővel szórom meg. 

Előmelegített sütőben, féllángon vagy picit nagyobb lángon kb. egy óra alatt puhára sül. Kb. 20 percig fólia alatt sül, aztán anélkül. 

Be kell valljam, a krokettet nem én készítettem  fagyizva vettem és kisütöttem. 

 

Kráter sütemény

Hozzávalók:
A pudinghoz: 2 csomag vaníliás puding, 9 dl tej, 6 evőkanál cukor

A tésztához: 5 tojás, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor,1 dl tej, 1 dl olaj, 25 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor (ez utóbbit elmulasztottam)

A mázhoz: 2 kis pohár tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje).

Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját. Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, majd vizes teáskanállal beleszaggatjuk a pudingot. 180 fokon sütjük 35-40 percig. 

A máz a következőképpen készül: 2 pohár tejfölbe elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük szépen elkenve. Ettől lesz olyan kráteres.  

Gondolom, azért lett ilyen alacsony a tészta, mert kihagytam a sütőport. (?)

Ez csupán finom lett, de a következő szép is lesz! 

Megjegyzés Andaltól: mivel sajnos a képek eltűntek onnan, ahová feltöltötted, így kiszedtem őket.


 


Cilike79 Előzmény | 2011.10.08. 20:26 - #13

Rock 'n Roll a konyhábaaaaaaaaaaaaaaaan!!!!  


fenyvesekgyereke Előzmény | 2011.10.08. 10:44 - #12

Draga Zsu, a kalapos kremesed meg a spiralos pityokad eszmeletlen fantasztikus! TENYLEG nyaltam a kepernyot....uhhh, olyan ehes lettem, vegem van.... Gratula, Zsu, a temahoz es a megvalositashoz is! Varom a kovetkezot! Pussz! (Mikor osszegyul vagy 3o-40, maris kiadhatod Norbilandia szakacskonyvet! RnR a konyhaban cimmel :) Na pussz!


varganezsuzsa Előzmény | 2011.10.06. 21:23 - #11


nene, Előzmény | 2011.10.06. 20:34 - #10

Zsu! Ma megmutattam az oldalt a kollegáknak,és azonnal lecsaptak a krémes receptedre,mindjárt nyomtathattam is ki,és fénymásoltam le 12 példányban.


nene, Előzmény | 2011.10.04. 20:29 - #9

Krémest mentettem,a képek is gyönyörűek !! Köszi Zsu!!!!!!


Desiree Előzmény | 2011.10.04. 18:57 - #8

Zsuzsa, ez nagyon fincsi menű. Kalapos krémest mentettem! 


Nyerges Előzmény | 2011.10.04. 18:29 - #7

Szuper!!

Olyan éhes lettem mikor megláttam a képeket. Gyorsan kimentem a konyhába és megettem 3 töltöttpaprikát finom burgonyával!

Zsuzsa ez egy remek ötlet!  Köszönöm!!


Cilike79 Előzmény | 2011.10.04. 17:20 - #6

Szenzációs!!!       

Nekem is van krumpli tekercselőm, olyan rég használtam, most már fogom! 

Nyamm!


varganezsuzsa Előzmény | 2011.10.04. 15:38 - #5

A mai menü: Csirke húsleves, sok főtt hússal,
                     Rántott csirkemell filé burgonya pürével és spirál burgonya chipsszel
                     Házi krémes a'la Norbi. Leave Your hat on!


1. A húsleveshez nem írok kommentárt, mert azt minden háziasszony el tudja készíteni.
2. A rántott csirke mell filé is gyakori étel. A burgonya spirált egy vágó szerkezettel készítettem,
   ami tulajdon képen a töltött burgonya mellékterméke.
3. A burgonya pürét én tejjel és vajjal készítem.
4. A házi krémes receptje nagyon egyszerű.
   Nem is gondolnák a háziasszonyok mennyire könnyű egy krémest elkészíteni.
   A fotón szereplő krémes receptje. 8 db. krémeshez elegendő. De lehet többszörözni is!

Tészta: 15 dkg. liszt,13 dkg.Ráma, 1 Ek. ecet, 3 Ek víz.  Jól összedolgozzuk és egy gáztepsi aljára kinyújtjuk.
    Még sütés előtt szépen a széleit egyenesre vágjuk és megfelezzük, hogy a kész ropogós tésztát ne kelljen.
Krém:  1 cs. Vanília pudingport 1 dl. tejjel, 4 dkg. kristálycukorral és 2 dl. vízzel összekeverünk, állni hagyjuk.
    Lassú tűzön sűrűre főzzük. Közben 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk 4 dkg. porcukorral és még forrón
    a pudinghoz keverjük.

    Még melegen ráhalmozzuk a kisült tészta lapra, a tetejére a másik lapot fordítva tesszük rá, hogy a sima felület
    kerüljön felülre. Porcukorral meghintjük.
    Ha Francia krémest készítünk, akkor annyi a változás, hogy 2 dl. növényi tejszínt kemény habbá verünk
    és a krém tetejére halmozzuk és úgy a felső lapot. ( azért növényi tejszínt, mert az a habbá verés után
    nem apad el )

Csokoládé kalap: Ezt Norbi és a verseny tiszteletére találtam ki.
    Egy Étcsokoládé Tortabevonót vízfürdőn megolvasztunk. Hozzáadunk kb. 10 dkg cukorfondant , amit úgy készítünk,
    hogy 10 dkg. kristálycukrot egy pici vízzel addig főzünk, amíg el fővi a levét. Hozzáadjuk az olvasztott csokihoz és
    addig gyúrjuk, amíg egységes állagú nem lesz. Türelem kell hozzá.
    A kész masszából golyókat formázunk és fólia között kinyújtjuk és egy kupak, vagy tetszőleges forma segítségével
    formázzuk.
    Most a poén kedvéért én a kalapot választottam és a habot a kalap alá tettem.

Próbáljátok ki Ti is!

 


Desiree Előzmény | 2011.10.03. 21:13 - #4

Zsuzsa!

Nagyon klassz ötlet! Szóljatok ha jöhetek enni!


Cilike79 Előzmény | 2011.10.03. 21:13 - #3

Zsu, ez tetszik! 

Az almás pités infó nagyon hasznos, de azt se feledjük, hogy a paradicsom s távol áll Tőle! :) Főleg a magasröptű, levegőben elhúzó paradicsom! :)


nene, Előzmény | 2011.10.03. 21:04 - #2

      Kedves Zsu!!

Nagy ínyenc révén,örömmel vettem az új fórum témát,és természetesen veled tartok a konyhába is!!

Főzzünk együtt,Norbi ,magunk és az összes idelátogató kedvére!!!!

 

                                 nene


[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

 
Király L. Norbi blogja
Friss bejegyzések
2014.06.02. 13:10
2014.05.07. 22:17
Friss hozzászólások
 
Koncertek, egyéb események
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 

 

Az oldal támogatói

Legújabb kreditfeltöltő Támogatóink:

Seneva
Desiree
Nyerges
Akela
VargánéZsuzsa
Nene
Zsóka
Tubimami

 

Újabb kreditfeltöltő Támogatóink:

Silu, Nyerges, Rafael
Rya, Seneva, VargánéZsuzsa
Cserzsóka51, Vandavivi, Timi76
Szelen, LadyDiana, TNori89
Bogi, Anikó, Desiree
Margaréta, Tubimami, Andal
Dondenene, Tubibabi, BZsuzsi
Tücsike

Korábbi Támogatóink:

Csillag, Stella, Makifej
Niki1215, Marcsi65, Baranyfelhobodorito
Telaviv, Varganezsuzsa, Nyerges
NETboszi, Silu, Akela51
Timi76, EzjuLájkit, Seneva
Rannien, Rocknagyi70, Nebraska
Emy

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?