Király L. Norbi és rajongói oldala

 
 

 




























 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A portál szerkesztői

Az oldalt a rajongók szerkesztik.
Adminisztrátorok:

Andal: akun55@gmail.com
Cilike: cilike0722@gmail.com
Anikó: gpklnrk@freemail.hu
Captain: janeway73@gmail.com
Xfaktor:
xfaktorgportal@gmail.com, xfaktor@c2.hu

Köszönet a portálon illusztrációként használt fotók készítőinek:

Tnóri, Seneva, Silu, Fábián Gábor, Party ZOO, Divatikon, Streit Gábor Bora, KLN LFT, Kiss Laci


OLDALTÉRKÉP

 

 
Látogatottság
Indulás: 2010-09-04
 
Mystat számláló

Jelenleg  látogató jár EZEN az oldalon!

ingyen webstatisztika

 
Közkívánatra: Fórum!
Fórumok : Wooooow, ez Király! : Norbilandia konyhája Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
varganezsuzsa

2011.10.02. 13:52 -

Kedves Barátaim!


Ez a Portál amolyan otthon. Minden megtalálható itt. A videó felvételeken újra és újra láthatjuk
Norbi fellépéseit. A koncert élménybeszámolókat azok is szívesen olvashatják akik csak így lehetnek
ott egy egy fellépésen. A friss hírekben naprakész információhoz jutunk Norbival kapcsolatban.
Olvasgathatunk verseket, vicces zanzákat, különleges Haiku verseket. Az eszperente sarok is jó
szórakozást nyújt alkotónak és olvasónak egyaránt. Gyönyörködhetünk a szebbnél szebb fotókban,
amit szintén a portál lakói készítenek.

De egyvalami még hiányzik a portál "háztartásából".
Mégpedig a konyha.

Nem is olyan elhanyagolható dolog az evés. Olyan sokféle emberek gyűltünk itt össze.
A testet is kellene táplálni! Mi rajongók az Ország legkülönbözőbb pontjain lakunk, sőt vannak
közöttünk, akik a határainkon túl élnek. Érdekes emberek, érdekes szokásokkal és különleges
egyedi tájegységükre jellemző ételeikkel.
Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy gyűjtsük össze egy csokorba a kedvenc ételeinket.
Ismertessük meg egymást, saját ételeinkkel, ízeinkkel és ötleteinkkel. Biztosan nagyon érdekes
és különböző ételek kerülhetnek terítékre a Portál asztalán.

Norbiról tudjuk, hogy kedvenc ételei közé tartozik a Pipi és Gyöngytyúk húsleves főtt hússal.
A csirke és pulykamell filé rántva is jöhet minden mennyiségben.Kedvenc körete a burgonya.
Püré, sült, zelleres és még sok más formában. A sült karaj is élen jár. A francia saláta is jöhet.
A nyuszipörköltet kifejezetten kéri. A süteményben  nem válogat, viszont tévedésben voltunk eddig,
mert úgy tudtuk, az almás pite a kedvence. Nem! Mindenféle kevert gyümölcsös tésztát szeret, kivéve
az almás pitét. Vesztésre áll a pogácsa is! De egy jó kis hazai krémest se dobna hozzánk!

Arra gondoltam, hogy főzzünk mindenféle finomságot Norbi és egymás kedvére! Miután Ő is szeret
a konyhában tevékenykedni, ha ideje engedi, talán ízleni fog a mi főztünk is.

Ezennel megterítem az  asztalt és elsőként Norbi  egyik kedvencét tálalom fel!

Jó étvágyat, jó főzést és jó kedvet kívánok !

Szeretettel: Zsuzsa

[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

Anikó Előzmény | 2014.07.06. 12:45 - #223

 

Nagymamám sokszor sütött meggyes pitét, amikor kicsi voltam, apukám nagynénjével pedig többször sütöttünk kefíres sütit. Amikor a héten ráakadtam a lentebb olvasható receptekre, eszembe jutottak ezek az emlékek, úgyhogy úgy döntöttem, most megpróbálom egyedül elkészíteni:
 

Kefíres meggyes sütemény

1 kis pohár kefir (ez lesz a mérőpohár)
1 kefires pohár porcukor (15 dkg)
1 csomag vaníliás cukor
2 kefires pohár liszt (30 dkg)
3/4 kefires pohár olaj (kb. 1 dl)
5 db tojás
10 g sütőpor
meggy (vagy bármilyen más gyümölcs ízlés szerint)

 

A cukrot és a vaníliás cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kefirt és az olajat, összekeverjük. Aztán hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,  a tésztát simára keverjük. A tésztát kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük. Rászórjuk a tetejére a gyümölcsöt. (Ha nem akarjuk, hogy a tészta aljára süllyedjen, forgassuk meg egy kis lisztben.) 

 

Kefires meggyes photo SAM_2752.jpg


Előmelegített 175 fokon légkeveréses sütőben 18-20 percig, normál sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt porcukorral meghinthetjük a tetejét, felvágjuk és tálaljuk.

 

Kefires meggyes photo SAM_2755.jpg

forrás: http://gabicsek.blogspot.hu/2013/06/kefires-sutemeny-gyumolccsel-vagy.html

 


Anikó Előzmény | 2014.07.06. 12:33 - #222

 

Apu meg a kollégáim segítettek eltüntetni 


Cilike79 Előzmény | 2014.06.16. 18:51 - #221

Nyamm, Anikó!  Sokat csináltál? Meg bírod enni egyedül? 


Anikó Előzmény | 2014.06.15. 17:50 - #220

 

A kakaós csiga-receptekkel való kísérletezésem újabb eredménye:

Villámgyors kakaós és diós csiga

 

 

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg túró
25 dkg liszt 
1/2 dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor

A töltelékhez:
1-2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
4 púpos evőkanál porcukor
2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)/darált dió

 

A túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután beledolgozom a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.

Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal/olajjal lekenem.

A kakaós porcukor/diós porcukor keveréket egyenletesen rászórom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-11 percig légkeveréses sütőben megsütöm. (Sima sütőben picit több ideig tart.) Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha. Inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad és nem szárad ki belőle a töltelék.

A recept forrása: http://gabicsek.blogspot.hu/2012/02/villamgyors-kakaos-csiga.html

 


Cilike79 Előzmény | 2014.05.18. 20:16 - #219

Anikó, ez a pogi nagyon finom lehet! Pláne, ha leöblíted egy pohár bodzaszörppel! 


Anikó Előzmény | 2014.05.18. 16:33 - #218

 

Bodzaital egyszerűen

 

 

Hozzávalók másfél literhez:

- rengeteg bodzavirág

- egy citrom

- 100 g méz

- víz

----

Megmosom a bodzavirágot, a vastagabb szárakat eltávolítom, aztán beletuszkolom egy másfél literes flakonba, - azért ez a pórias megoldás, mert nincs vizeskancsóm, csak egy teáskancsóm, de az csak egyliteres :-) - karikákra vágok egy citromot, amit ugyancsak beletuszkolok, aztán belenyomok kb. 100g mézet, azután felöntöm vízzel, rácsavarom a kupakot és az egészet összerázom. Egy éjszakára beteszem a hűtőbe, azután leszűröm és már iható is! 1-2 napon belül ajánlatos elfogyasztani, de nálunk ennyi idő alatt bőven elfogy, mert nagyon finom!

 

 


Anikó Előzmény | 2014.05.17. 11:02 - #217

Egyszerű túrós pogácsa

 

 

Hozzávalók: 

25 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 teáskanál só

(Tojás NEM kell a tésztába, se sütőpor, se élesztő!)

A hozzávalókat összegyúrjuk, háromszor nyújtjuk és hajtogatjuk, aztán kiszaggatjuk. 10-12 perc alatt alsó-felső lángon megsütjük (én 180 fokon sütöttem.) 

Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom! Nekem való recept. 

 

A recept forrása: http://www.mindenegybenblog.hu/teszta-felek-receptjei/husveti-nyuszi-pogacsa-isteni-finom


Anikó Előzmény | 2014.02.09. 16:04 - #216

 

Kakaós csiga

Apukám kedvenc édessége a kakaós csiga, ezért úgy döntöttem, hogy ez lesz az (egyik) ajándéka a születésnapjára. A receptje kicsit más, mint amit Nene készített, ezért gondoltam, hogy felteszem.

 

A 2,5 dl langyos tejhez hozzáadunk 2 ek barnacukrot, egy csipet sót, 2 dkg élesztőt és felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőhöz hozzáadunk 40 dkg lisztet, 3 tojássárgáját, összegyúrjuk, majd 45 percig kelesztjük.

A töltelék: 6-7 ek kakaóport összekeverünk 3 ek barnacukorral és 3-4 ek tejjel.

A tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és 2,5-3 cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazzuk a tepsit, a csigákat beletesszük és megkenjük olvasztott vajjal. Meleg helyen. 1-1,5 órát kelesztjük.

Kaka photo SAM_1849.jpg

 

180 fokon kb. 35 percig sütjük.

Kaka photo SAM_1852.jpg


bajnai Előzmény | 2014.01.09. 13:14 - #215

 

A burgonyás-hagymás pogácsa

 

Zsuzsi pog photo Zsuzsipogaacutecsaacuteja.jpg

 

 

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt, 20 dkg főtt, áttört burgonya, 2 db tojássárgája + 1 egész a tetejére, 3 dkg friss élesztő, 0,5-1 dl tej, 
1 teáskanál cukor, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg kacsa, vagy libazsír, 1,5 teáskanál só, 1 csapott mokkáskanál őrölt, fekete bors

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben, héjával együtt puhára főzzük, majd meghámozzuk és összetörjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra kockára vágva, két evőkanálnyi kacsa, vagy libazsíron megpirítjuk és kihűtjük. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy pár perc alatt az élesztő felfusson.

Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, borsot, a maradék zsírt, a két tojássárgáját, a langyosra hűlt, áttört burgonyát, a pirított hagymát, és a felfutott élesztőt. Az egészet összedolgozzuk jól bedagasztjuk, közepesen lágy tésztává, langyos helyen letakarva, hagyjuk pár percig kelni.

Lisztezett munkafelületre borítjuk, meglisztezzük kissé a felületét és sodrófával kinyújtjuk. Majd a két szélét középre hajtjuk, hogy összeérjenek. Majd alulról felhajtjuk és felülről pedig lehajtjuk a közepére, így négy réteget kapunk. Tíz percre letakarjuk és hagyjuk pihenni. Még kétszer megismételjük a hajtogatást, ugyan így, kevés ideig pihentetve közben a tésztát. Az utolsó hajtogatás után, egy centi magasra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk, pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és a tetejüket lekenjük egy felvert tojással. Hagyjuk 15-20 percig kelni, mielőtt a sütőbe tesszük. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25-30 perc alatt, aranybarnára sütjük.

(A recept forrása: szilvasgomboc.cafeblog.hu)

 


Cilike79 Előzmény | 2013.12.28. 15:08 - #214

Anikó, köszi a finom sütiket!!! 


Anikó Előzmény | 2013.12.25. 12:09 - #213

 

Karacsonyi keksz es teasutemeny photo SAM_1695.jpg

 

 

Karácsonyi keksz

Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 1 ek cukor, 1 ek vaníliás cukor, 1 csipet só, 7,5 dkg margarin, 2,5 dkg tejföl, 1 tojássárgája a tetejére, a mázhoz étcsoki és/vagy tejcsoki.

A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 óra pihentetés után 1/2 cm vastagra nyújtuk, lisztbe mártott formákkal csillagokat, köröket szúrunk ki belőlük, majd 180 fokon 13 percig sütjük.  

Megtölthetjük például lekvárral és tehetünk rá csokimázat is.

Csokimáz készítése: egy óra pihentetés után a csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk és késsel rákenjük a csokimázat a sütikre, majd várunk míg megszilárdul, aztán fémdobozba tesszük.

 

 


Anikó Előzmény | 2013.12.25. 12:05 - #212

 

Sajtos keksz/rud photo SAM_1687.jpg

 

 

Sajtos rúd

A tésztához: 45 dkg liszt 25 dkg Rama 10 dkg reszelt sajt (trappista jellegű) 2 tk só 2 ek tejföl 

kenéshez, szóráshoz: 1 tojás 10 dkg reszelt sajt

A tésztának valókat összegyúrjuk. Nagyon vékonyra (2 mm) kinyújtjuk. A tésztát megkenjük a kissé felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Derelyevágóval vagy késsel felvágjuk (tetszőleges méretűre, de körülbelül egyformák legyenek) Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, legalább 20 percet pihentetjük, aztán 200 fokon előmelegített sütőben megsütjük. Nagyon gyorsan sül: az első tepsi kb. 15 perc alatt, a második már 10 perc alatt kész.

 


Anikó Előzmény | 2013.12.25. 12:01 - #211

 

Keksztekercs photo SAM_1697.jpg

 

Keksztekercs

25 dkg háztartási keksz, 1/2 dl tej, 1/2 dl kávé, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 tk kakaó.

A kekszet kézzel apróra törjük. A tejet, a kávét, a cukrot, a kakaót és a margarint egy edénybe tesszük és addig melegítjük, míg minden hozzávaló elolvad. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kekszet. Krumplitörővel masszát készítünk belőle. Az asztalra fóliát terítünk és egyenletesen rákenjük a masszát, majd a fólia segítségével feltekerjük. Becsomagoljuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

 


Anikó Előzmény | 2013.12.25. 11:58 - #210

 

Csokis narancsos csiga photo SAM_1688.jpg

 

 

Narancsos-csokis csigák:

Hozzávalók kb. 30 db-hoz:

Tészta: 25 dkg natúr krémsajt (Philadelphia) 25 dkg puha vaj 7 dkg porcukor 32 dkg liszt

A csokis töltelékhez: 1 teáskanál kakaópor 6 dkg kristálycukor 6 dkg étcsokoládé 5 dkg olvasztott vaj 1 narancs reszelt héja

A tetejére: 1 db tojás

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük. A töltelékhez a vajat enyhén megolvasztjuk, belereszeljük a csokoládét, hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport, és kikeverjük. A tésztát megfelezzük, és az egyik felét erősen lisztezett gyúródeszkán hosszúkás téglalappá nyújtjuk. A töltelék felét rákenjük a tésztára, a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük és 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk. Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Ugyanígy járunk el a másik tésztadarabbal is. A tepsire helyezett csigák oldalait és tetejét lekenjük a tojással. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

 


lienereva Előzmény | 2013.10.01. 17:10 - #209

És ha még szeletelt gyömbért is teszel bele, a legjobb szer megfázás megelőzésére-gyógyítására, akár így töményen, akár forró vízben oldva, teaként. :)


Andal Előzmény | 2012.12.05. 17:00 - #208

Kérek torokfájás ellen NEM mézes izét!

És kérek kurkumás bogyóreceptet, meg magyarázatot, hogy az miért is jó?


Cilike79 Előzmény | 2012.11.11. 17:47 - #207

Andalka, Zsu telepatikusan reagált a torokfájásodra, és hozta a gyógymódot! 


varganezsuzsa Előzmény | 2012.11.11. 12:41 - #206

Méz citrommal

Úgy látszik elkapott a tél hangulata. nyakunkon a karácsony. itt az ideje, hogy valami olcsó ajándék után nézzünk. Ez a citromos méz, amit a Fb.-on találtam jó ötletnek tűnik.
Ha már aszaltunk egy csomó gyümölcsöt, a teába valót is elkészíthetjük könnyedén.
Egy fél l. mézbe egy citromot felkarikázunk és egy szál menta levéllel a mézbe tesszük. Pár napig állni hagyjuk. Ha finom teát kívánunk meg, nincs más dolgunk, mint a mézből egy kanálkával kiveszünk és forró vizet öntünk rá.
Máris kész a frissítő és egészséges tea.
Jó ajándék ötlet is egyben.


Zsóka Előzmény | 2012.11.06. 19:58 - #205

Zsuzsa!!

Ez igazi kincsesbánya !  Csodás a látványa is !


Admin7 Előzmény | 2012.11.05. 20:43 - #204

Zsu, én nem vagyok valami nagy gyümölcsevő, de ezt megeszegetném, olyan guszta! 


[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

 
Király L. Norbi blogja
Friss bejegyzések
2014.06.02. 13:10
2014.05.07. 22:17
Friss hozzászólások
 
Koncertek, egyéb események
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 

 

Az oldal támogatói

Legújabb kreditfeltöltő Támogatóink:

Seneva
Desiree
Nyerges
Akela
VargánéZsuzsa
Nene
Zsóka
Tubimami

 

Újabb kreditfeltöltő Támogatóink:

Silu, Nyerges, Rafael
Rya, Seneva, VargánéZsuzsa
Cserzsóka51, Vandavivi, Timi76
Szelen, LadyDiana, TNori89
Bogi, Anikó, Desiree
Margaréta, Tubimami, Andal
Dondenene, Tubibabi, BZsuzsi
Tücsike

Korábbi Támogatóink:

Csillag, Stella, Makifej
Niki1215, Marcsi65, Baranyfelhobodorito
Telaviv, Varganezsuzsa, Nyerges
NETboszi, Silu, Akela51
Timi76, EzjuLájkit, Seneva
Rannien, Rocknagyi70, Nebraska
Emy

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?